13 Ağustos 2016 Cumartesi

ŞEYTÂN MÜ’MİNE VESVESE VERİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ الشَّيْطَانَ يَجْرِي مِنِ ابْنِ آدَمَ مَجْرَى الدَّمِ. (ق)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."    محقق شيطان قانيك ( بدنده ) دولاشتغى كبى إنسانيك دامارلرنده دولاشر . "
Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Muhakkak şeytan kanın (bedende) dolaştığı gibi insanın damarlarında dolaşır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
Hicrî:   26  ٌŞevval   1437  Fazilet Takvimi 

ŞEYTÂN MÜ’MİNE VESVESE VERİR


Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) şeytanın vesvesesini sordular: “Hırsız içinde hiçbir şey bulunmayan eve girmez. O sırf iman bulunduğundan dolayıdır” buyurdular.
Ali bin Ebî Tâlib kerremallâhü vecheh buyurdu ki:
“Bizimle ehl-i kitabın namazı arasındaki fark şeytanın vesvesesidir. İblis’e itaat ettikleri için ehl-i kitapla uğraşmayı bırakmıştır. Mü’minler ise hep ona muhâlefet edip onunla harb ederler. Mücâdele ise ancak muhâlefet edenle olur.
Allâh’ın düşmanı İblis aleyhilla‘ne dedi ki:
“Yâ Rabbi, ümmet-i Muhammed: ‘Biz Allâh’ı seviyoruz ve Şeytan’ı sevmiyoruz,’ derler. Sonra da senin onlara emrettiklerine asi olur, benim emrettiklerimi yaparlar.”
Hak Teâlâ buyurdu ki: “Bu düşman gazabımın kullarıma şiddetli olmasını istiyor. İzzetim ve celâlim hakkı için sırf onların bana muhabbet iddiaları sebebiyle benim hakkımdan yaptıkları noksanları bağışlarım. Sana düşmanlık ve sevmedikleri iddiâları sebebiyle de senin vesvesenle işledikleri suçları mağfiret ederim.”
Horasanlı bir zât, Irak tarafına ilim tahsîli için gider. Orada bir âlimin derslerine devâm edip ondan dört bin hikmetli söz öğrenir. Vatanına dönmek isteyince hocasından izin istemek üzere huzuruna varır. Üstazı: “Sana bir kelime öğreteyim, öğrendiğin bütün her şeyden hayırlıdır.” der ve “İblis sana vesvese verir mi?” diye sorar. Talebesi:
“Evet” der.
“Sana vesvese verince ne yapıyorsun?”
“Onu defediyorum”
“İkinci defa vesvese verirse?”
“Onu da defetmekle uğraşırım” der. Hocası der ki:
“Allâh düşmanı şeytan, sana eziyet verip seni ibadetten meşgûl ederse onun vesvesesini defetmekle uğraşma. Çoban köpeği yanından geçen yolcu, köpeğin saldırmasından sâhibine sığındığı gibi sen de Allâh’a sığın. Muhakkak o bir köpektir. Allâh onun hilesinden ve şerrinden cümlemizi muhâfaza buyursun.”
Hicrî:   26  ٌŞevval   1437  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder