6 Ağustos 2016 Cumartesi

SADAKANIN KARŞILIĞI



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اُبْسُطُوا بِالنَّفَقَةِ فِى شَهْرِ رَمَضَانَ فَاِنَّ النَّفَقَةَ فِيهِ كَالنَّفَقَةِ فِى سَبِيلِ اللهِ. (كنز)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."رمضانى شريف آينده نافاقه ي ( جولوق جوجوغونوزه و ديكر إهتياج صاحبلرينه يابلان حارجامالرى ) جوغالتنز . جونكى بو آيداكى نافاقه الله يولنده حارجانان نافاقه كبدر ."

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Ramazân-ı şerîf ayında nafakayı (çoluk çocuğunuza ve diğer ihtiyaç sahiplerine yapılan harcamaları) çoğaltınız. Çünkü bu aydaki nafaka, Allah yolunda harcanan nafaka gibidir.” (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   08  ٌRamazan   1437  Fazilet Takvimi

SADAKANIN KARŞILIĞI


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Sahrâda yolculuk yapmakta olan bir adam, yolculuk esnâsında, bir buluttan ‘Falanın bahçesini sula!’ diye bir ses duydu. Bulut hemen bir taşlık yere doğru hareket etti ve suyunu oraya boşalttı. Adam, suyun tamamının derelerden birinde toplandığını gördü ve suyu takip etti. Bir de baktı ki, bir adam bahçesinde, elindeki kürekle suyu oraya buraya çevirip bahçesini suluyor. Ona: 
Ey Allâh’ın kulu! Adın nedir? diye sordu. 
Adam, kendisinin daha önce buluttan duyduğu ismi söyledi, sonra da: 
Ey Allahın kulu! Adımı neden sordun? dedi. O da: 
Ben şu suyu yağdıran buluttan, senin adını söyleyerek ‘Falanın bahçesini sula!’ diye bir ses duydum da onun için soruyorum. Sen ne yapıyorsun ki bu lütfa mazhar oluyorsun? dedi. Bahçe sahibi: 
Mâdem ki soruyorsun, söyleyeyim: Ben bu bahçemden çıkan mahsûle bakarım; üçte birini sadaka olarak dağıtırım, üçte birini çoluk-çocuğumla birlikte yerim, üçte birini de tekrar bahçeme ekerim, dedi.” (Sahîh-i Müslim) 

FIKRA: Vermeye alışmamış!

Bir cimri denize düşmüş. İnsanlar toplanıp adam suyun yüzüne çıktıkça,
- Ver elini! demişler. Adam bir türlü elini vermemiş. O cimriyi tanıyanlardan biri,
- “Ver elini” demeyiniz, “Al elimi!” deyiniz ki, elini uzatsın. Zîrâ adam ömründe vermeye alışmamıştır! demiş. 
Dediği gibi yapmışlar, hemen elini uzatıvermiş.
Hicrî:   08  ٌRamazan   1437  Fazilet Takvimi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder