17 Haziran 2012 Pazar

Dipsiz Göl







Dipsiz GöL



DİPSİZGÖL :  Gölün orta kısmı di­ger taraflarına göre daha de­rin oldugu için bu ismi al­mıştır. 

İlçemizin kuzeybatısına düşmektedir. Dipsizgöle ulasmak için Tosya- An­kara ve Istanbul sosesini ta­kip eden 14 Km. den, Karabey Jandarma karakolunun karşısından çifter köyü yoluna yönelmek yeter­lidir. Bu cennet köşesine gidebilmek için Tosya'dan 25 km. uzaklaşmak Orman İşletme Müdürlü­güne ait konaklama ve din­lenme tesisleri ile  unu­tulmaz bir gün yaşanabilir.Göl, suyunu bulundugu ye­rin yanlarindaki dereciklerden almaktadir. Gölün alani 500 m2’dir..








































Dipsiz GöL








Dipsizgöl, İstanbul'dan Samsun'a doğru uzanan E-80 karayoluna 8 kilometre,Tosya'ya 16 kilometre mesafede bulunmaktadır. E-80 karayolundan yine asfalt olan ve çifter köyüne kadar süren yolda güzel manzaralar sizleri beklemektedir.

dipsizgöl

Özellikle çifter köyü geçildikten sonra başlayan tali yol Dipsizgöle kadar olan mesafe size çok güzel doğa manzaraları sunar. Hatta şansınız varsa yolda yabani kuşlara yada sevimli bir tavşana,onların yaşam alanında merhaba diyebilirsiniz.



Dipsizgöle ulaştığınızda,sizi çok daha güzel doğa manzaraları karşılar. Renklerin doğaya en yakışanlarını bir arada görme tadına varırsınız. Karşınızda duran göl,sessizce uyumaktadır vadinin kucağında. Hemen gölün başındaki çeşme o çok sevdiği ninnisini fısıldar dipsizgöle. 




Gölün yanından yukarı çıkan yolu takip ederseniz yangın gözetleme kulesine ulaşırsınz. Burada da sizi 1800 metre rakımdan doğayı izleme şansı beklemektedir.


 Yangın  Kulesi


 
Gölün yanında piknik yapmak için hazırlanmış klübeler ve ateş yakma noktaları bulunmaktadır. Gölün diğer bir yanında ise konaklamak isteyenler için,doğayla bütünleşmiş motel sizi beklemektedir. Dipsizgölde geçirdiğiniz dakikalarda eğlenmeniz için bir çok neden bulabileceksiniz.








































24 Aralık 2011 de dipsiz göl dondu














http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/10376911.jpg



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder