17 Haziran 2012 Pazar

Konya




Tosya'daki Talebe'yi uluma hizmet için yaptıgımız seyahatten görseller
13,06,2012


Mevlana Müzesi, eskiden Mevlâna'nın dergâhı olan yapı kompleksinde, 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır.
"Kubbe-i Hadra" (Yeşil Kubbe) denilen Mevlana'nın türbesi dört fil ayağı (kalın sütun) üzerine yapılmıştır. O günden sonra yapı faaliyetler hiç bitmemiş, 19. yüzyılın sonuna kadar yapılan eklemelerle devam etmiştir. Osmanlı sultanlarının bir kısmının Mevlevi tarikatından olması Türbe'ye özel bir önem verilmesini ve iyi korunmasını sağlamıştır.
Müze alanı bahçesi ile birlikte 6.500 m² iken, yeri istimlak edilerek Gül Bahçesi olarak düzenlenen bölümlerle birlikte 18.000 m²ye ulaşmıştır.
Bağlı bulunduğu Kültür Bakanlığı'na en çok gelir getiren ikinci müzedir. (Birinci Topkapı Sarayı müzesi.) Yabancı turistlerin giriş için yerlilerden daha fazla ücret ödemesi özellikle Mevlana'nın mesajı gözönüne alındığında tepki toplamaktadır. 2007 yılında 360tr multimedia gurubu Mevlana Müzesi'ni sanal ortama taşıdı. Böylelikle Mevlana Müzesi tüm dünyanın rahatlıkla erişebileceği bir müze oldu. 





Konya'daki gezilerimizden görseller 13,06,2012 Mevlana camii den




Konyada'ki gezilerimizden görseller 13,06,2012



Toplantı Salonu



Mescit






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder