9 Haziran 2012 Cumartesi

Mescid-i Nebevi~~




Mescid-i Nebevi~~

Mescid-i Nebevî (Arapça: المسجد النبوي) Hicret'ten sonra Medine'de Muhammed (S.A.V.) ve ashabı tarafından inşa edilen mescid. Peygamberin kabrini ihtiva eder.





MESCİD-İ NEBEVİ' DE. YANİ MEDİNE'DE. RAVZA-İ MUTAHHARA DA DENİR.


Peygamber Evinde Yatan Hz Muhammed (as), Hz Ebubekir (ra) ve Hz Ömer (ra)



Ağlayan kütük olayı bu mescidde vuku bulmuştur. Muhammed (S.A.V.) Cuma hutbelerini minber olmadığından bir ağaç kütüğüne yaslanarak yapardı. Bir gün bu yaslandığı kütükten bir an ayrılmasıyla kütüğün inlediği, ağladığı hadis kitaplarında anlatılmaktadır.

654 yılındaki deprem ve yangında bu mescid yanmıştır. Emevi ve Abbasi dönemlerinde yeniden yapılmıştır. Bugün içinde peygamberin kabrinin bulunduğu mesciddir. Ebu bekir (R.A.) ve Ömer (R.A.)'in kabri de buradadır. İslam dünyasının Mescid-i Haram'dan sonraki ikinci ziyaret yeridir.








Mescid-i Nebevi şu an avlu alanıyla birlikte 650 bin kişinin namaz kılabildiği bir büyüklükte olup, toplam alanı ise 200.327m2. oldu. Mescid-i Nebevi’nin on adet minaresi olup, 6 tanesi Suud döneminde yapılmıştır. Her minare 104 m. yüksekliktedir. Mescidin 170 kubbesi olup, sonradan 27 tane de elektirikle çalışan, hareketli ve süslü kubbeler yapılmıştır. Bahçe duvarının uzunluğu 2.270 m’dir. Bahçe bodrumunda 2 katlı otopark ve abedesthane bulunmaktadır.





Mescid-i Nebevi Avlusu Şemsiyeler




Mescid-i Nebevî Şemsiyeleri



Mescid-i Nebevî Şemsiyeleri Kapanarak Minare Şeklini Alırken



Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi , Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa'dan sonra yeryüzündeki mescitlerin en faziletlisidir.İslam alimleri, Resulüllah (s.a.v)’in mübarek kabirlerini ziyaret etmenin en güzel itaat olduğu hakkında görüş birliğine varmışlardır. Müslüman kişi, her gün namazında; Ey Nebi! Selam sana, Allah’ın rahmet ve bereketi senin üzerine olsun, diyerek O’nu ziyaret etmektedir. Aynı şekilde kişi, Mescid-i Nebevi’yi de ziyaret etmek ister. Çünkü Resulüllah (s.a.v), Mescid-i Nebevi’de kılınan bir namazın Mescid-i Haram hariç diğer yerlerde kılınan namazlardan bin kat daha faziletli olduğunu bildirmiştir.



المسجد النبوي

المسجد النبوي

المسجد النبوي

المسجد النبوي

المسجد النبوي

المسجد النبوي



Mescid-i Nebevi Minber-i Şerif


Mescid-i Nebevi  Minber-i Şerifin 1200X1464 ölçülerindeki resmi


Mescid-i Nebevi de İftar Sofrası Hazırlıkları















Kimlikleri Silinen Binlerce Sahabi ve Yüzbinlerce İnsanın Yattığı Cennet-ül Bakî Kabristanlığı



صـور للروضة النبوية الشريفة


الحجرة الشريفة على ساكنها أفضل الصلاة والسلام / من الواجهة الأمامية

الحجرة الشريفة / من الواجهة الغربية

الروضة الشريفة

الروضة الشريفة مع المحراب

اللهم ارزقنا زيارتها ورؤيه الحبيب صلى الله عليه وسلم وجميع المسلمين

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder