16 Ağustos 2020 Pazar

İDRİS ALEYHİSSELÂM’DAN HİKMETLİ SÖZLER

 

 

 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لِكُلِّ شَيْءٍ صِقَالَةٌ وَصِقَالَةُ الْقُلُوبِ ذِكْرُ اللّٰهِ. (فيض)

رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  هر شيئك بر جلاسى واردر . قلبلريك جلاسى ده اللهى ذكرتمكدر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Her şeyin bir cilası vardır. Kalplerin cilâsı da Allâh’ı zikretmektir.

(Feyzü’l-Kadîr)

Hicrî:   22    Zilhicce 1441  Fazilet Takvim  

 

 İDRİS ALEYHİSSELÂM’DAN HİKMETLİ SÖZLER

 

Allâhü Teâlâ’nın size emrettiği farzları huşû ve huzû içerisinde, tam ve kemâliyle, kibirlenmeden ve kendinizi beğenmeksizin yerine getirin. Öğünmekten ve mal biriktirme yarışından sakının. Amellerinizden hayırlı meyveler toplayabilmeniz için size alçak gönüllü ve mütevâzı olmayı tavsiye ederim.
Allâhü Teâlâ’nın sizi dâvet ettiği ve uymanızı emrettiği âdâb ile edeplenin. İlmiyle amel eden, hikmet ehli ve âlim zâtlara tâbi olun. Onlardan güzel amelleri öğrenin. Bütün arzu ve isteğinizi medhe lâyık olan ve güzel görülen işlere sarf edin, şer ve çirkin görülen işlere sarf etmeyin.
Haram olan yiyecekleri yemekten sakının ve haram kazançlara yaklaşmayın. Çünkü her ne kadar haram kazanç, keselerinizi para ile doldursa da kalplerinizdeki îmânı boşaltır.  İyi kimselere iyiliklerinden, kötü kimselere de şerlerinden korunmak için iyilik yapmayı kendinize âdet edinin.
Doğru yola gitmeyen, doğruyu hakkıyla konuşmayan, doğruyu bilip de onunla kendisini korumayan ve hakîkatleri işittiği halde onunla amel etmeyen kimselerle bir arada bulunmayın. İnsanlara zarar vermek için tuzak kurmayın, onlara kötülük yapmayı düşünmeyin, bu yolda gayret göstermeyin. Çünkü bu gizli kalmaz. İlk yapıldığında gizli kalsa da sonra ortaya çıkar. Bu işleri yapmaktan kendinizi muhâfaza edin.
Din ve ilim sevgisini birleştirin ve ikisini de öğrenmeye gayret edin. Nâil olduğunuz şeref ve fazîlet, sizin için altın, gümüş vesâir kıymetlerden daha değerlidir. Zîrâ dünyâ malı fânîdir, geçicidir. Allâhü Teâlâ’nın rızâsı ise bâkîdir, ebedîdir.
Birbirinizle konuşurken içinizle dışınız bir olsun. Diliniz kalbinize muhâlefet etmesin.
Allâhü Teâlâ’ya ve başınızdaki emîrlerinize itâat edin. Büyüklerinize hürmet gösterin. Sizi terbiye edenlere iyilikte bulunun. Allâhü Teâlâ’ya olan sevginiz her şeyden üstün olsun. Nasîhat eden kimselerin tavsiyelerine karşı gelmeyin.
Bütün hallerinizde lisânınız, Allâhü Teâlâ’ya hamd ve şükürle meşgul olsun.

Hicrî:   22    Zilhicce 1441  Fazilet Takvim  

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder