20 Ağustos 2020 Perşembe

MUHARREM’İN BİRİ İLE ONU ARASINDAKİ NAMAZ


 

 

قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَفْضَلُ الصِّيَامِ بَعْدَ رَمَضَانَ شَهْرُ اللهِ الْمُحَرَّمُ وَأَفْضَلُ الصَّلَاةِ بَعْدَ الْفَرِيضَةِ صَلَاةُ اللَّيْلِ. (م)

رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  رمضان ( آي اوروجون ) دان صكره أك فضيلتلى اوروج ، اللهيك آي اولان محرم اوروجى در . فرض نمازلردان صكره أك فضيلتلى نماز ، كجه نمازى در  . "

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Ramazan (ayı orucun)dan sonra en fazîletli oruç, Allâh’ın ayı olan Muharrem orucudur. Farz namazlardan sonra en fazîletli namaz, gece namazıdır.

” (Sahîh-i Müslim)
Hicrî:   01    Muharrem    1442  Fazilet Takvim  

 

 MUHARREM’İN BİRİ İLE ONU ARASINDAKİ NAMAZ

 

Muharrem ayının 1’i ile 10’u arasında bir defa olmak üzere, 2 rekâtte bir selâm vererek, 6 rekât namaz kılınır. Bu namaz, akşamla yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir. Namaza şöyle niyet edilir: “Niyet eyledim yâ Rabbi senin rızâ-yı şerîfin için namaza. Herhangi bir komşumun ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için. Allâhü Ekber...”
1. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 Âyetü’l-Kürsî, 11 İhlâs-ı Şerîf.
2. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 10 İhlâs-ı Şerîf.
3. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 Elhâkümü’t-tekâsür, 11 İhlâs-ı Şerîf.
4. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 10 İhlâs-ı Şerîf.
5. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 3 Kul yâ eyyühe’l-kâfirûn, 11 İhlâs-ı Şerîf.
6. rekâtte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 10 İhlâs-ı Şerîf okunur. Namazdan sonra duâ edilir. 

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neş.)
 

İNSANLARA ÂRIZ OLAN MUSÎBETLER
 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Hazret-i Allah, hakkında hayır murad ettiği kimseyi, bir takım musîbetlere giriftâr eder.”
İmâm-ı Gazâlî (rah.) Hazretleri, insanların başına gelen sıkıntı ve musîbetleri üç kısma ayırmıştır:
Birincisi münâfığın başına gelen hastalık ve musîbet: Allâhü Teâlâ’nın emirlerine itiraz ve muhâlefet ettiği için başına gelen bu musîbetler onun için ceza olur.
İkincisi müminin başına gelen hastalık ve musîbet: Mümin, Allâhü Teâlâ’dan geldiğine inanıp sabrettiği için onun başına gelen musibet, günahlarına keffâret olur.
Üçüncüsü şükür makamında olan müminin başına gelen hastalık: Bu mümin, hastalığında Allâhü Teâlâ’ya hamd edip hâline şükrettiği için bu hastalık Allâhü Teâlâ indinde derecesinin yükselmesine vesîle olur.

Hicrî:   01    Muharrem    1442  Fazilet Takvim  

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder