8 Aralık 2019 Pazar

KOYUN POSTU GİYMİŞ KURT KALPLİLER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَا أَنْفَقْتُمْ عَلَى أَهْلِيكُمْ فِي غَيْرِ إِسْرَافٍ وَلَا تَقْتِيرٍ فَهُوَ فِي سَبِيلِ اللهِ. (هب)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  إسراف أتمدن و قسمادان آئله نزه حارجاديغنز هر شى ، الله يولنده ( حارجانمش ) در   ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “İsraf etmeden ve kısmadan âilenize harcadığınız her şey, Allah yolunda (harcanmış)dır.” 
(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
Hicrî:   10   Rebiulâhir   1441  Fazilet Takvimi 

KOYUN POSTU GİYMİŞ KURT KALPLİLER

 
Tâbiîn’den Rufey’ bin Mihrân (r. anh) Hazretleri buyurdu ki:
“İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelir ki elbiselerin eskiyip parçalandığı gibi kalpleri de Kur’ân-ı Kerîm’den mahrum olduğu için harap olur, ondan ne bir lezzet ne de bir tat alırlar. Şâyet Kur’ân-ı Kerîm’in emirlerinden bir emri eksik yapsalar (meâlen) “Muhakkak Allâhü Teâlâ Gafûr ve Rahîm’dir.” (Bakara Sûresi, âyet 199) derler. Ve eğer yasakladığı şeylerden birini işleseler (meâlen) “Muhakkak Allâhü Teâlâ kendisine şirk koşulmasını affetmez ama bundan gayrısını dilediğinden affeder.” (Nisâ Suresi, âyet 48) derler.  
Aralarındaki bütün işleri aç gözlülüktür. Onlarda asla Allah korkusu yoktur. Onlar, üzerlerine koyun postu giymiş kurt kalplilerdir. Aralarındaki en îtibarlıları yaltaklanan, dalkavukça hareket edenlerdir.”  
(Târih-i Dımaşk)
 
ASHÂB-I BEDİR… Havlî bin Ebû Havlî (r. anh)
 Muhâcirlerden olup babası Amr, Hazret-i Ömer’in (r.a.) babası Hattâb’ın halîfi (andlaşmalısı) idi.
Bir rivâyete göre kardeşleri Hilâl ve Abdullah ile beraber ikinci seferinde Habeşistan’a hicret etmişlerdir.
Havlî Hazretleri, oğlu yahut kardeşi Mâlik ile birlikte Bedir Gazâsı’nda bulunmuştur. Sonraki gazâlara da iştirâk eden Havlî Hazretleri, Hazret-i Ömer’in halîfeliği zamanında vefât etmiştir.
Havlî bin Ebû Havlî’den (radıyallâhü anh) rivâyet olundu, Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular ki:
“Ey Ebû Hüreyre! Güzel söz söyle, yemek yedir, selâmı yay, geceleri insanlar uykuda iken kalkıp teheccüd namazı kıl, böyle yaparsan selâmetle cennete girersin.” 
(Ma’rifetü’s-Sahâbe, Ebû Nuaym)
Hicrî:   10   Rebiulâhir   1441  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder