25 Aralık 2019 Çarşamba

MUSÎBETTEN MUHÂFAZA İÇİN DUÂ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ أَسْبَغَ الْوُضُوءَ فِي الْبَرْدِ الشَّدِيدِ كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ كِفْلَانِ. (طس)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  كيم شتدتلى صوغوقده عبدستنى أكسكسز اولرق تماملرسه اونون إيجن إيكى قات أجر واردر  ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kim şiddetli soğukta abdestini eksiksiz olarak tamamlarsa onun için iki kat ecir vardır.” 
(Taberânî, el-Mu’cemü’l-Evsat)
Hicrî:   28   Rebiulâhir   1441  Fazilet Takvimi 

MUSÎBETTEN MUHÂFAZA İÇİN DUÂ

 

İmâm-ı Rabbânî Hazretleri talebeleriyle yolculuk yaparlarken istirahat için bir kervansaraya uğradılar. Talebelerine, “Bugün buraya bir belâ geleceğini ve herkese sirâyet edeceğini görüyorum. Arkadaşlarımız birbirlerine söylesinler. Herkes “Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâi ve hüve’s-semîu’l-alîm” ve “Eûzü bi-kelimâtillâhi’t-tâmmâti küllihâ min şerr-i mâ halak” duâlarını tekrar tekrar okusunlar. Çünkü bu duâları kim okursa Allâhü Teâlâ’nın inâyeti ile kendisi ve malı korunur.” buyurdular.
Bu sözlerden bir müddet sonra kervansarayda yangın çıktı. İnsanlar bütün gayretlerine rağmen yangını söndüremediler. Birçoğunun malı yanarak telef oldu. Mürîdlerinden Mevlânâ Abdülmümin Lahorî’nin de malları yandı, kendisi de canını güçlükle kurtarabildi. İmâm-ı Rabbânî Hazretlerinin huzurlarına geldi.
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri “Hiç kimse size okunması icab eden duâları söylemedi mi?” buyurdular. “Hayır efendim.” dedi. İmâm-ı Rabbânî Hazretleri, haber vermedikleri için talebelerine sitem etti ve “Her ne zaman bu duâ okunursa okuyanın kendisi ve malı kurtulur.” buyurdular. (Silsile-i Sâdât-ı Nakşibendiyye, Fazilet Neşriyat)
 
GÜNEŞ TUTULMASI
 
26 Aralık Perşembe günü “Halkalı Güneş Tutulması” vuku bulacaktır.
Tutulmanın görüldüğü yerler: Asya ve Avustralya kıtası, Arap yarımadası. Tutulma Türkiye, Almanya ve Avusturya’dan görülemeyecektir.
Tutulmanın büyüklüğü: 0.970’dir.
Tutulmanın başlangıcı  : 26 Aralık 2019 05.30 (Türkiye Saati)
Tutulmanın ortası     : 26 Aralık 2019 08.18   
Hicrî:   28   Rebiulâhir   1441  Fazilet Takvimi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder