8 Ağustos 2024 Perşembe

NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : اِسْتَقِيمُوا وَلَنْ تُحْصُوا وَاعْلَمُوا أَنَّ خَيْرَ أَعْمَالِكُمُ الصَّلَاةُ وَلَا يُحَافِظُ عَلَى الْوُضُوءِ إِلَّا مُؤْمِنٌ. (هـ)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : دوسدوغرى اولونوز . سزيك بونى ( دوغرولقدان آلاجاغنز أجرى ) سايمايه ، ألبتده كوجونوز يتمز . و بلينزكى سزيك عمللرينزين أك خيرلسى نمازدر . و آنجق ( كامل ) مؤمن اولانلر ، دواملى عبدستلى بولونور . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Dosdoğru olunuz. Sizin bunu (doğruluktan alacağınız ecri) saymaya, elbette gücünüz yetmez. Ve biliniz ki sizin amellerinizin en hayırlısı namazdır. Ve ancak (kâmil) mümin olanlar, devamlı abdestli bulunur.”

(Sünen-i İbn-i Mâce)

Hicrî:    04  Safer  1446  Fazilet Takvim

 

NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR

 

Namazı, tâdîl-i erkânına ve şartlarına riâyet ederek vaktinde edâ etmelidir. Müslüman olmak, büluğ ve akıl, namazın farz olmasının şartlarıdır. 7 yaşına ulaşan çocuğa namaz kılmasını emretmek ve ona kılmasını öğretmek velisi üzerine lâzımdır. 10 yaşına ulaşan çocuk artık namaz kılmaya alışmalı ve bir daha terk etmemelidir.

Namaz, Cenâb-ı Hakk’ın zâhirî ve bâtınî nimetlerine şükür ve günahlara keffâret için kılınmaktadır. Bütün peygamberlerin ümmetlerinin tamamı, namaz kılmakla emrolunmuşlardır.

Cenâb-ı Hak, Kitâb-ı Kerîm’inde birçok âyet-i celîlesi ile namazı hakkıyla kılmayı emir buyuruyor. Hâtemü’l-Enbiyâ Efendimiz Hazretleri de Kelime-i Şehâdet’ten sonra namazın, İslâm’ın binası olup diğer ibadetlere üstün olduğunu ve Cenâb-ı Hakk’ın namaz ile hataları affedeceğini beyan eyliyor.

Namaz, müminin mîracıdır. El bağlayıp tazim ile Cenâb-ı Hakk’ın huzurunda bulunmaktır. Namaz, her türlü kötü şeylerden insanları meneder. Zikrullah ile parlayan kalbe İlâhî feyizler akseder.

Hatıra gelen şeyler giderilerek kalp huzuru ve tadîl-i erkân üzere kılınan namazda, bedenî hareketler muntazam olacağından, böyle kılınan bir namazın insanın vücuduna sıhhat bakımından da faydası açıktır.

Namaz; Müslümanın ölüm kapısına ulaştığında dahi ihlâsının şahidi ve Cenâb-ı Hakk’ın rahmetine kavuşması için kurtuluş rehberidir.

Namazı terk eden, Cenâb-ı Hakk’ın İlâhî feyz ve ihsanlarından mahrum olacağından, Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz Hazretleri, “(İçinde) namaz olmayan dinde hayır yoktur!” buyurmuşlardır.

Hicrî:    04 Safer  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder