30 Ekim 2019 Çarşamba

KABİR İKİ MENZİLDEN BİRİSİDİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلْبِرُّ لَا يَبْلَى وَالذَّنْبُ لَا يُنْسَى وَالدَّيَّانُ لَا يَمُوتُ اِعْمَلْ مَا شِئْتَ كَمَا تَدِينُ تُدَانُ. (فيض)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر ،:  "  إيلك أسكمز ( ثوابى كسلمز ) . كونحده اونوطولمز . ديان ( اولان الله ) آصلا أؤلمز . ديلديكنى ياب . نه يابارسان قارشليغنى كوره جكسين  ."

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “İyilik eskimez (sevâbı kesilmez), günah da unutulmaz. Deyyân (olan Allah) asla ölmez. Dilediğini yap. Ne yaparsan karşılığını göreceksin.” 
(Münâvî, Feyzü’l-Kadîr)

Hicrî:   01   Rebiulevvel   1441  Fazilet Takvimi 

KABİR İKİ MENZİLDEN BİRİSİDİR


Ebû Mûsâ el-Eş’arî (r.a.), vefâtına sebep olan hastalığı sırasında evlatlarını çağırdı ve onlara: “Gidiniz, kabrimi genişçe ve derince kazınız” dedi. Onlar emri yerine getirip geldiler ve: “Geniş ve derin bir kabir kazdık” dediler.
O dedi ki: “Vallâhi o kabir, şu iki menzilden birisi olacaktır: Ya kabrim bana genişletilir, hatta her tarafından kırk zirâ genişler. Sonra bana cennete nâzır bir kapı açılır. Oradan cennetteki evlerime, nîmetlere ve Allâh’ın benim için hazırladığı güzelliklere bakarım. Sonra oradaki evimi, bugün buradaki evimden daha kolay bulurum. Sonra o cennet-i a’lâ’nın rüzgârı, güzel kokusu, kıyâmet günü kabrimden diriltilinceye kadar bana ulaşır durur.
Eğer diğer türlü olursa -ondan Allâh’a sığınırız- kabrim bana daraltılır, öyle ki kabzasına sıkıştırılmış süngüden daha dar olur. Sonra cehennem kapılarından bir kapı açılır, oradan benim için hazırlanmış zincirlere, prangalara, birlikte azap göreceğim arkadaşlarıma bakarım. Sonra cehennemdeki oturacağım yeri bugün dünyadaki evimden daha kolay bulurum. Sonra cehennemin zehirli dumanı, sıcak kaynar suları kıyâmete kadar bana ulaşır durur.”
KIŞ YAKLAŞIRKEN SIHHÎ TAVSİYELER
Kış mevsiminde daha sık yakalanılan soğuk algınlığı ile baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı gibi çeşitli sağlık şikâyetleri oluyor. Nezle veya grip olanlar ilk olarak istirahat edip dinlenmelidirler. Stres, muâfiyet (bağışıklık) sistemini zayıflattığı için her türlü üzüntü, elem, sıkıntı ve menfî düşüncelerden uzaklaşılmalıdır.
Vücudu soğuktan korumalı, sıcak tutmalıdır. Ayrıca bol su ve sıcak bitki çayları içmelidir.
Hafif bir yürüyüş, kan dolaşımını hızlandırır ve enfeksiyon bölgesine akyuvarların gelmesine katkıda bulunur.
Hazmı zor olan gıdalar fazla yenilmemelidir. Tavuk çorbası gibi sıcak çorbalar, C vitamini olan portakal, limon, mandalina gibi taze meyve ve ıspanak, havuç, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin yenilmesi faydalıdır.
Ihlamur, adaçayı gibi bitki çayları ile zencefil, limon ve bal karışımı çayları içebilirsiniz.
Hicrî:   01   Rebiulevvel   1441  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder