30 Ekim 2019 Çarşamba

ÇOK İNFAK EDENİN RIZKI DA ÇOĞALIR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: يُحِبُّ اللهُ الْعَامِلَ اِذَا عَمِلَ اَنْ يُحْسِنَ. (فيض)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر ،:    "   الله تعالى عمل أدن -–إش يابا بر مؤمن - كوزلجه عمل أتديكى ( إيلكده بولنمق أؤزه ره إش يابطيغى ) زمان سور  ."

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Allâhü Teâlâ amel eden –iş yapan bir mümini- güzelce amel ettiği (iyilikte bulunmak üzere iş yaptığı) zaman sever.” 
(Münâvî, Feyzü’l-Kadîr)
Hicrî:   27   Safer   1441  Fazilet Takvimi 

ÇOK İNFAK EDENİN RIZKI DA ÇOĞALIR


Meşhûr Siyer âlimi Vâkıdî (rah.), Abbâsî Halîfesi Me’mûn’a borçlarının çokluğunu bildiren bir arzuhâl yazdı.
Halîfe, arzuhâlin üzerine şunları not etti:
“Sen kendisinde şu iki haslet bulunan bir kimsesin: Cömertlik ve hayâ. Cömertliğin sebebiyle elindeki malı tutmayıp ihtiyaç sahiplerine veriyorsun. Hayâlı olman sebebiyle de -başkalarından istemediğinden dolayı- içinde bulunduğun hâle dûçâr oluyorsun. Sana yüz bin dirhem verilmesini emrettik. Eğer bu miktar murâdına muvâfık ise sen cömertliğini artır. Yok, eğer değilse suçu kendi nefsinde ara. Çünkü sen babam Hârûn-ı Reşîd zamanında Kâdı iken bana şöyle bir hadîs-i şerîf rivâyet etmiştin:
“Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem), Zübeyr (r. anh) Hazretlerine buyurdular ki:
“Ey Zübeyr! Rızık anahtarları Arş-ı A’lâ’nın kenarındadır, Allah kullarına rızıklarını infâklarına (hayır ve hasenâtlarına) mütenasip olarak indirir. Kim infâkı çok yaparsa rızkı da ona göre çoğalır. Kim infâkı az yaparsa ona da rızkı azaltılır.”
Vâkıdî (rahimehullah) diyor ki: Ben bu hadîs-i şerîfi unutmuş idim, bunu hatırlatmasına, bana olan iyiliğinden daha çok hayran oldum.
(Rebîu’l-Ebrâr, Zemahşerî)

MUTFAĞIMIZ....Tavuk Çorbası
 

Malzemler: 1 fincan zeytinyağı, 2-3 çorba kaşığı tereyağı, 1-1,5 çay bardağı un, 10 su bardağı tavuk suyu, 3 adet rendelenmiş havuç, 1’er çay bardağı haşlanmış pirinç ve nohut, 300 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti, yarım çay bardağı limon suyu, 1 kaşık tuz.
Yapılışı: Un, yağ ile kavrulur. Havuç ilave edilip biraz daha kavrulur. Haşlanan tavuğun suyu alınıp ilâve edilir. Kaynatılıp köpüğü alınır. Önceden haşlanmış tavuk eti, nohut ve pirinç ilave edilir. Tuz eklenir ve özleşene kadar kaynatılır. Biraz dinlendirildikten sonra ikram edilir. Tercihen sebze (soğan, domates, biber) veya tel şehriye ile çeşitlendirilebilir. Çorbanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip ikram edilebilir.
Hicrî:   27   Safer   1441  Fazilet Takvimi 



SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder