30 Ekim 2019 Çarşamba

HAREM-İ ŞERÎF’DEKİ ESRÂR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَلَاَ وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ أَلَا وَهِيَ الْقَلْبُ. (خ)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر ،:   "   دقت أدينز وجوتده بر لوقماجق أت ( بارجاسى ) واردر كى ، او إي اولورسه بتون وجود إي اولور ، او كوتى اولورس بتون وجود كوتى اولور إي بلن كى او قلبتر  ."

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Dikkat ediniz! Vücutta bir lokmacık et (parçası) vardır ki, o iyi olursa bütün vücut iyi olur, o kötü olursa bütün vücut kötü olur: İyi bilin ki o kalptir.” 
(Sahîh-i Buhârî)

Hicrî:   29   Safer   1441  Fazilet Takvimi 

HAREM-İ ŞERÎF’DEKİ ESRÂR


Evliyâdan Sehl bin Abdullah Tüsterî (rahmetullâhi aleyh) anlatıyor: Fazîlet sâhibi kimselerden olan Abdullah bin Sâlih (rah.) pek çok seyahatler yaptıktan sonra uzun müddet Mekke’de ikâmet etmişti. Kendisine:
“Uzun müddetten beri niçin burada kalıyorsun?” dedim. Şöyle cevap verdi:
“Burada nasıl ikâmet etmem ki, yeryüzünde rahmet ve bereketin daha fazla indiği başka yer görmedim. Sabahtan akşama ve akşamdan sabaha kadar buraya melekler inerler. Pek çok acaib hallere şâhit oluyorum. Melâike-i kirâmın muhtelif sûretlerde fâsılasız olarak sürekli Ka‘be-i Muazzama’yı tavâf ettiklerini görüyorum. Eğer gördüğüm her şeyi anlatsam, pek çok kimsenin aklı almaz, inkâr eder.”
Bunun üzerine ona: “Allah rızâsı için bu gördüklerinden bana anlat” dedim. Şöyle anlattı: “Bütün evliyâullah, Cuma gecesi muhakkak şu mübârek beldede hazır bulunur. Hiçbir velî bundan geri kalmaz. Benim burada kalmam da sırf onlardan bazılarını görmek içindir.” 
(Ravzu’r-Reyâhîn, İmâm Yâfiî)
 
REBÎULEVVEL AYI
 
Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyâyı şereflendirdikleri aydır.
Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salevâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
 
REBÎULEVVEL AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
 
Hicrî -Kamerî 1441 yılı Rebîulevvel ayı ictimâı 28 Ekim Pazartesi günü Türkiye saati ile 06.38’dedir.
Ru’yet ise 28 Ekim Pazartesi Türkiye saati ile 18.25’dedir.
Hilâl’in görüldüğü yerler: Türkiye, Almanya, Avusturya, Mısır, Libya, Cezayir, Moritanya, Mali, Gine, Fas, Brezilya, Surinam, ABD. Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 29 Ekim Salı günü de Rebîulevvel ayının 1. günüdür.
Hicrî:   29   Safer   1441  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder