1 Temmuz 2019 Pazartesi

KA’BE-İ MUAZZAMA VE ÜMMET-İ MUHAMMED



قَالَ اللهُ تَعَالَى: اِنَّ اَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِى بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِلْعَالَمِينَ. (سورة آل عمران، ٩٦ )
الله تعالى شويله بيوردى ( مآلا )  ."   شبهه يوقكى ، إنسانلر إيجن إلك تسيس أدلمش اولان مابد ، مككه ده كى جوق مبارك و عالملر إيجن هدايت اولان بيت الله ( كعبهء معظمه ) در ."
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Şüphe yok ki, insanlar için ilk tesis edilmiş olan mâbed, Mekke’deki o çok mübârek ve âlemler için hidâyet olan Beytullâh (Kâbe-i Muazzama)dır.” 
(Âl-i İmrân Sûresi, âyet 96)
Hicrî:   28  Şevval   1440  Fazilet Takvimi   

KA’BE-İ MUAZZAMA VE ÜMMET-İ MUHAMMED

 
Ka’bü’l-Ahbâr (radıyallâhü anh) şöyle anlattı: “Süleyman Aleyhisselam, askerleri ile bir yere gideceği zaman rüzgâr onları diledikleri yere götürürdü. Bir gün İran hudutlarında bulunan Istahr’dan Yemen’e gidiyorlardı. Yolda Resûlullah Efendimizin (sallallâhü aleyhi ve sellem) yurdu olan Medîne-i Münevvere’ye de uğradılar. Süleyman Aleyhisselam ‘Şurası âhir zaman Nebîsi’nin hicret edeceği beldedir. Ona îmân edenlere müjdeler olsun ve ona tâbi olanlara müjdeler olsun.’ buyurdu ve geçerken Ka’be-i Muazzama’nın etrafında halkın taptıkları putları gördü.
Süleyman Aleyhisselam Mekke’ye uğramadan geçince Ka’be-i Muazzama ağlamaya başladı. Allâhü Teâlâ niye ağladığını suâl etti. Dedi ki: ‘ Yâ Rabbi, şu geçenler senin peygamberlerinden bir peygamber ve bazı velî kullarındır. Üzerimden geçtiler fakat aşağıya inmediler ve benim yanımda namaz kılmadılar. Hâlbuki etrafım, halkın sana ibâdet etmeyip de taptıkları putlarla dolu.’
Allâhü Teâlâ, ona şöyle vahyetti: ‘Ey Ka’be, üzülme, muhakkak ben yakında senin etrafını (bana) secde edenlerle dolduracağım, sen(in bulunduğun belde)den bana peygamberlerim arasından en sevgili olan âhir zaman Nebîsi’ni göndereceğim, senin yanında Kur’ân-ı Kerîm’i inzâl edeceğim ve senin etrafında bana ibâdet eden kullar yaratacağım. Kullarım üzerine bir ibâdet (yani haccı) farz kılacağım ki kartalların yuvalarına süratle uçtukları gibi süratle sana gelecekler, develerin yavrularına, güvercinlerin yumurtalarına can attıkları gibi sana düşkün olacaklar. Seni putlardan ve şeytanlara tapanlardan temizleyeceğim.” (Meâlimü’t-tenzîl fî Tefsîri’l-Kur’ân, İmâm Begavî)
 
GÜNEŞ TUTULMASI
 
02 Temmuz Salı günü “Tam Güneş Tutulması” vukû bulacaktır. Tutulmanın görüldüğü yerler: Güney Amerika Kıtası, Pasifik Okyanusu. Tutulma Türkiye, Almanya ve Avusturya’dan görülemeyecektir. 
Tutulmanın büyüklüğü: 1.046’dır. 
Tutulmanın başlangıcı: 02 Temmuz 2019 19.55 (Türkiye Saati)
Tutulmanın ortası        : 02 Temmuz 2019 22.23    
Tutulmanın sonu         : 03 Temmuz 2019 00.51
Hicrî:   28  Şevval   1440  Fazilet Takvimi   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder