4 Temmuz 2019 Perşembe

HACCIN FAZÎLETİ -2




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: رَكْعَتَانِ فِي جَوْفِ اللَّيْلِ يُكَفِّرَانِ الْخَطَايَا. (كنز)
رسول الله  أفندمز  ( )  بيوردولر ،"    كجه يارسنده قلنان إيكى ركعت نماز ، كوناحلره كفارت اولور ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Gece yarısında kılınan iki rekât namaz, günahlara keffâret olur.” 
(Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   30  Şevval   1440  Fazilet Takvimi   

HACCIN FAZÎLETİ -2

 
Mina’da şeytan taşlamaya gelince attığın her taş seni cehenneme götürecek büyük bir günâhına keffâret olur. Kestiğin kurbanın mükâfâtını Rabbin senin için -kıyâmet gününe- saklar. Saçından kestiğin her bir kıl için bir sevap yazılır, bir günâhın bağışlanır.” Ensârî: “Yâ Resûlallah, eğer günahlarım bundan az ise?” dedi. Buyurdular ki: “Öyleyse fazla kalan sevaplar senin için muhâfaza olunur. Bunlardan sonra Beytullâh’ı (Ka‘be’yi) artık günahsız olarak tavaf etmiş olursun. Bir melek gelir, elini sırtına koyar ve ‘Geleceğin için amel işle. Geçmiş bütün günahların bağışlanmıştır.’ der.”
Daha sonra Sakîf kabîlesinden gelen zât: “Yâ Resûlallâh, benim de suâlimi ve cevâbını bildiriniz” dedi. Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:
“Sen namazdan sormaya geldin. Abdest alırken yüzünü yıkadığında günahların kirpiklerinden dökülür. Ellerini yıkadığında günahların ellerinin tırnaklarından dökülür. Başını meshettiğinde günahlar başından dökülür. Ayaklarını yıkadığında günahların ayaklarının tırnaklarından dökülür. Sonra namaza durduğunda Kur’ân-ı Kerîm’den sana kolay gelenini okursun. Sonra rükûa vardığında dizlerini ellerinle sıkıca kavra, parmaklarının arasını aç, mutmain oluncaya kadar rükûunu tam yap. Sonra secde ettiğinde mutmain oluncaya kadar yüzünü secdede tut. Gecenin evvelinde ve âhirinde (nâfile) namaz kıl.”
Sakafî zât: “Yâ Resûlallâh, gecenin tamamını namaz ile ihyâ etsem ne buyurursunuz?” diye sordu. “O zaman sana yakışanı yapmış olursun” buyurdular. (M. Bezzâr)
 
ZİLKÂDE AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
 
Hicrî-Kamerî 1440 yılı Zilkâde ayı ictimâı 02 Temmuz Salı günü Türkiye saati ile 22.16’dadır. Ru’yet ise 03 Temmuz Çarşamba, Türkiye saati ile 12.30’dadır.
Hilâl’in görüldüğü yerler: Türkiye, Almanya, Avusturya ve Arap yarım adası, Endonezya, Malezya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş,  Güney Afrika.
Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 04 Temmuz Perşembe günü de Zilkâde ayının 1. günüdür.
Hicrî:   30  Şevval   1440  Fazilet Takvimi   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder