11 Mart 2024 Pazartesi

RAMAZÂN-I ŞERÎF’İN FAZİLETİ


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِذَا دَخَلَ رَمَضَانُ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ الرَّحْمَةِ وَغُلِّقَتْ أَبْوَابُ جَهَنَّمَ وَسُلْسِلَتِ الشَّيَاطِينُ. (ن)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : رمضان ( شريف آي ) كيرديكى زمان رحمت قابلارى آجلر ، جهنم قابلارى قاباطلر و شيطانلر زنجرلره وورولور . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Ramazân(-ı şerîf ayı) girdiği zaman rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar zincirlere vurulur.”

(Sünen-i Nesâî)

Hicrî:   01  Ramazân  1445  Fazilet Takvim

 

 

RAMAZÂN-I ŞERÎF’İN FAZİLETİ

 

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:

“Her kim Ramazân-ı şerîf ayında bir zikir meclisinde hazır bulunursa, Allâhü Teâlâ, (o kimsenin meclise gidip gelirken attığı) her adımına bir ibadet sevabı yazar ve o kişi, kıyamet günü benimle beraber Arş-ı A‘lâ’nın altında olur.

Her kim, Ramazân-ı şerîf ayında, cemaatle namaza devam ederse, Allâhü Teâlâ, o kimseye, kıldığı her bir rekât için (Cennet’te) nurdan bir şehir ihsân eder.

Her kim bu ayda, gücü yettiğince anne-babasına iyilikte bulunursa Allâhü Teâlâ, o kimseye rahmet nazarıyla bakar ve ben de ona kefîl olurum.

Her kim Ramazân-ı şerîfte bir Müslümanın ihtiyacını giderirse, Allâhü Teâlâ da onun bin ihtiyacını giderir. Her kim çoluk çocuk sahibi bir fakire sadaka verirse, Allâhü Teâlâ, ona milyon hasene yazar, onun milyon günahını siler ve onun makamını milyon derece yükseltir.

Her kim, Müslüman kardeşinin ihtiyacını gidermek için yürürse (evinden çıkarsa), ayrıldığı yere dönünceye kadar, Allâhü Teâlâ, onun için her bir adımına yetmiş sevap yazar ve ondan yetmiş günahı siler.”

İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri şöyle buyurdular:

Kim bu ayda hayırlar ve sâlih ameller işlemeye muvaffak olursa, o kimse, senenin tamamında hayırlı amel işlemeye muvaffak olur. Bu ayı dağınık bir vaziyette geçiren kimse, senenin tamamında dağınık olur. Bu ayı fırsat bilerek mümkün olduğunca mânen derlenip toparlanmak için gayret göstermek lâzımdır.

Peygamberimiz (s.a.v.), iftar vaktinde şu duayı okurlardı: ‘Zehebe’z-zameü vebtelleti’l-urûku ve sebete’l-ecru inşâallâhü teâlâ.’

Bu ayda, terâvih namazı kılmak ve Kur’ân-ı Kerîm hatmi yapmak, birçok fayda ve sevap kazandıracak olan sünnet-i müekkedelerdendir. Allâhü Teâlâ, bizleri, Habîbi -aleyhi ve alâ âlihi’s-salâtü ve’s-selâm- hürmetine bunları yapmaya muvaffak kılsın.” Âmîn.

Hicrî:    01 Ramazân 1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder