23 Mart 2024 Cumartesi

AZ AMELLE ÇOK ECRE NÂİL OLAN ZÂT


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : رِبَاطُ يَوْمٍ فِي سَبِيلِ اللهِ خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا فِيهَا. (ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : الله يولنده بر كون نوبت طوطمق ، دنيا و اونون إيجنده كيلردن دها خيرليدر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Allah yolunda bir gün nöbet tutmak, dünya ve onun içindekilerden daha hayırlıdır.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:   13  Ramazân  1445  Fazilet Takvim

 

 

AZ AMELLE ÇOK ECRE NÂİL OLAN ZÂT

 

Ashâb-ı Kirâm’dan Amr bin Sâbit (r.a.), Ensar’dan ve Abdüleşheloğulları kabilesindendi. Annesi, Huzeyfe bin Yemân (r.a.) Hazretlerinin kız kardeşi idi.

Amr Hazretleri, önceleri Müslüman olmak istememişti. Uhud Savaşı’na çıkıldığı gün, bütün akraba ve tanıdıklarının Uhud’a gitmiş olduğunu öğrenince hemen zırhını giyinip, silahını kuşanarak atına bindi ve Uhud’da harp meydanına koştu. Önce Resûlullah (s.a.v.) Efendimizin yanına varıp: “Yâ Resûlallâh! Önce savaşayım mı, yoksa Müslüman mı olayım?” diye suâl etti. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) “Önce Müslüman ol, sonra savaş!” buyurdular. Bunun üzerine Amr, Müslüman oldu ve Müslümanların yanında, yaralanıncaya kadar çarpıştı. Uhud’dan, ailesinin yanına ağır yaralı olarak getirildi.

Sa’d bin Muâz (r.a.), Amr (r.a.) Hazretlerini ziyarete gelip kardeşi Seleme’ye, “Amr’a bir sor bakalım, kavmine olan hamiyetinden dolayı mı, yahut Kureyş müşriklerine kızdığı için mi yoksa sırf Allah için mi onlarla çarpıştı?”

Amr (r.a.), “Ben, Allâh’ın ve Resûlullâh’ın rızâsı için onlarla çarpıştım!” dedi. Amr (r.a.), bir vakit bile namaz kılamadan vefat etti. Onun bu vaziyeti, Resûlullah (s.a.v.) Efendimize arz olununca şöyle buyurdular: “O, elbette Cennetliktir.” ve “O, az amel işledi, çok ecre nâil oldu!”

Ebû Hüreyre (r.a.) bir gün, yanında bulunanlara “Bir vakit bile namaz kılamadan, secde edemeden Cennet’e giren zâtı bana haber veriniz.” buyurdu. Kimsenin cevap vermediğini görünce, “O, Abdüleşheloğullarından Amr bin Sâbit’tir.” dedi.

 

AY TUTULMASI

 

25 Mart Pazartesi günü “Yarı Gölgeli Ay Tutulması” olacaktır.

Tutulma’nın görüleceği yerler: Avrupa Kıtası’nın güney ve batı kesimleri, Kuzey Amerika ve Güney Amerika Kıtasının tamamı, Pasifik ve Atlantik Okyanusu.

Tutulmanın başlangıcı: 25 Mart Pazartesi, 07:53 (Türkiye Saati)

Tutulmanın ortası : 25 Mart Pazartesi, 10:13 “

Tutulmanın sonu : 25 Mart Pazartesi, 12:32 “

Hicrî:    13 Ramazân 1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder