7 Mart 2024 Perşembe

KÂFİRLERİN ZENGİNLİĞİ ÂHİRETTE FAYDA VERMEZ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَلَا يَا رُبَّ نَفْسٍ طَاعِمَةٍ نَاعِمَةٍ فِي الدُّنْيَا جَائِعَةٌ عَارِيَةٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (فيض)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : دقت أديك أى إنسانلر ! نيجه كمسلر واردركى ، دنياده ( لزتلى ) ييه جكلر و ( قيمتلى ) كيه جكلر إيجنده ( آخرت عمللرندن غافل بر حالده ) ياشارلر ؛ فقط اونلر ، قيامت كونونده آج و جبلاقديرلر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Dikkat edin ey insanlar! Nice kimseler vardır ki, dünyada (lezzetli) yiyecekler ve (kıymetli) giyecekler içinde (âhiret amellerinden gafil bir hâlde) yaşarlar; fakat onlar, kıyamet gününde aç ve çıplaktırlar.”

(Münâvî, Feyzu’l-Kadîr)

Hicrî:   26  Şâbân  1445  Fazilet Takvim

 

 

KÂFİRLERİN ZENGİNLİĞİ ÂHİRETTE FAYDA VERMEZ

 

Ashâb-ı Kirâm’dan bazı zatlar, birtakım zengin müşriklerin ticaretle meşgul olup şehirler arasında seferlerde bulunduklarını görünce, “Acaba biz müminler darlık içinde yaşadığımız hâlde Allâhü Teâlâ’nın düşmanları, neden şu gördüğümüz varlık içinde yaşıyorlar.” demişler.

Bunun üzerine şu âyet-i kerîmeler nâzil oldu -meâlen-: “Kâfir olanların beldelerde dolaşıp durmaları sakın seni aldatmasın. (Bu) azıcık bir metâdır. Sonra, onların varıp sığınacakları yer Cehennem’dir. Ve o, ne fena bir yataktır. Fakat o kimseler ki Rablerinden korkmuşlardır. Onlar için altından ırmaklar akan Cennetler vardır. Taraf-ı İlâhî’den verilecek nice ziyafetler olduğu hâlde orada ebediyen kalacaklardır. Ve Allâhü Teâlâ’nın indinde olanlar ise sâlih kullar için daha hayırlıdır.” (Âl-i İmrân Sûresi, 196, 197 ve 198).

Binâenaleyh Müslümanlar, bu âyet-i kerîmelerden ders almalıdır. Evet, iman etmemiş birtakım kimseler büyük bir servet sahibidirler. Fakat bu nimetler onlar için geçicidir.

 

ŞÂBÂN-I ŞERÎF AYININ 27. GECESİNDE KILINACAK NAMAZ

 

Şâbân-ı şerîf ayının ٢٧. gecesi (bu akşam), akşam namazı ile yatsı namazı arasında iki rekât teşekkür namazı kılınır. Namazda Fâtiha-i Şerîfe’den sonra, istenilen herhangi bir sûre okunur. Namaza, “Yâ Rabbi! Beni Resûl-i Zîşân Efendimizin ayının sonuna yaklaştırdın. Resûlullah Efendimizi (s.a.v.) ve mübarek ayını, bana hem şefaatçi ve hem de şâhit eyle.” diye niyet edilip tekbir alınır.

Namazdan sonra;

70 defa istiğfâr-ı şerîf: “Estağfirullâhe’l-Azîm ve etûbü ileyk.”

100 defa da: “Allâhümme salli alâ rûh-i Muhammedin fi’l-ervâh ve salli alâ cesed-i Muhammedin fi’l-ecsâd ve salli alâ kabr-i Muhammedin fi’l-kubûr” salevât-ı şerîfesini okuyup “Yâ Rabbi! Senin huzûr-ı sırr-ı ehadiyyetine ilticâ ediyorum” denir.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Hicrî:    26Şâbân  1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder