قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: يَدْخُلُ أَهْلُ الْجَنَّةِ الْجَنَّةَ وَأَهْلُ النَّارِ النَّارَ ثُمَّ يَقُومُ مُؤَذِّنٌ بَيْنَهُمْ يَا أَهْلَ النَّارِ لَا مَوْتَ وَيَا أَهْلَ الْجَنَّةِ لَا مَوْتَ خُلُودٌ. (ق)
رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : جنت أهلى جنته جهنم أهلى جهنمه كيررلر . صكره بر منادى ، آرالرنده دوروب شويله نداء أدر ؛ ‘ أى جهنم أهلى جهنمه كيررلر . صوكره بر منادى ، آرالرنده دوروب شويله نداء أدر ؛ أى جهنم أهلى ، آرتق أؤلوم يوق ، أى جنت أهلى ، آرتق أؤلم يوق ، أبدى قالاجقسنز . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Cennet ehli Cennet’e, Cehennem ehli Cehennem’e girerler. Sonra bir münâdî, aralarında durup şöyle nidâ eder: ‘Ey Cehennem ehli, artık ölüm yok; ey Cennet ehli, artık ölüm yok, ebedî kalacaksınız.”
(Müttefekun Aleyh)
Hicrî: 27 Şâbân 1445 Fazilet Takvim
ÂHİRETTE ÖLÜM YOKTUR
Ebû Saîd-i Hudrî radıyallâhü anh’ten şöyle rivâyet olundu: Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:
“Kıyamet günü (Cennetlikler Cennet’e, Cehennemlikler de Cehennem’e ayrıldıktan sonra) ölüm, alaca bir koç suretinde getirilir. Bir münâdî, ‘Ey Cennet ehli!’ diye seslenir. Cennet’tekiler hemen boyunlarını uzatıp başlarını kaldırıp bakarlar. Münâdî, ‘Bunu bilir misiniz?’ diye sorar. Ehl-i Cennet’in hepsi onu görerek, ‘Evet biliriz, bu ölümdür.’ derler.
Sonra münâdî, ‘Ey Cehennem ehli!’ diye yüksek sesle seslenir. Onlar da başlarını kaldırıp (korku içinde) bakarlar. Münâdî, ‘Bunu biliyor musunuz?’ diye sorar. Onların hepsi onu görerek, ‘Evet biliriz, bu ölümdür.’ derler.
Bundan sonra koç suretindeki ölüm (Cennet ile Cehennem arasında) boğazlanır. Daha sonra münâdî, ‘Ey Cennet halkı! Cennet’te ebedî yaşayacaksınız, artık ölüm yoktur.’ (Cehennem halkına da) ‘Ey Cehennemlikler! Siz de karargâhınızda ebedîsiniz, size de ölüm yoktur!’ diyecek.”
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bunu anlattıktan sonra şu âyeti celîleyi okudular -meâlen-: “Kâfirleri, pişmanlık günüyle korkut. Çünkü onlar için azap hükmü verilmiştir. Hâlbuki kendileri hâlâ bundan gaflet içindedirler. Onlar, buna inanmazlar.”
(Meryem Sûresi, âyet 39)
RAMAZAN AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
Hicrî-Kamerî 1445 yılı Ramazan ayı ictimâı 10 Mart Pazar günü Türkiye saati ile 12.02’dedir. Ru’yet ise 11 Mart Pazartesi, Türkiye saati ile 01.14’tedir.
Hilâl ilk olarak; Kuzey ve Güney Amerika Kıtası’nın orta kesimlerinden itibaren batı taraflara doğru görülmeye başlayacaktır.
11 Mart Pazartesi günü de Ramazân-ı şerîf ayının 1. günüdür.
Hicrî: 27Şâbân 1445 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder