26 Eylül 2022 Pazartesi

HAZRET-İ ÖMER’İN (R.A.) TEMENNİSİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ. (م)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  كيم بر خيره دلالت أدرسه ( وسيله اولورسه ) ، اوكا ، او خيرى إشليه نيك ثةابنيك آينسى وريلر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  Kim bir hayra delâlet ederse (vesile olursa), ona, o hayrı işleyenin sevabının aynısı vardır.”

(Sahîh-i Müslim)

Hicrî:  30   Safer    1444 Fazilet Takvim

 

HAZRET-İ ÖMER’İN (R.A.) TEMENNİSİ

 

Hazret-i Ömer (r.a.), bir gün yanında bulunan topluluğa “Bir şeyler isteyecek olsanız ne isterdiniz, her biriniz söyleyin!” buyurdu. Onlardan birisi:

Şu evin altın dolu olmasını, o altınları da, Allah yolunda infak etmeyi, sadaka olarak vermeyi isterdim” dedi. Bir diğeri;

Bu evin zümrüt ve en kıymetli mücevherlerle dolu olmasını ve onu, Allah yolunda harcamayı dilerdim” dedi.

Hazret-i Ömer (r.a.) da: “Ben ise şu evin (bu ümmetin emini olan) Ebû Ubeyde bin Cerrâh, (en fakihlerinden olan) Muâz bin Cebel, (en meşhur kurralarından olan) Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe ve (Peygamberimizin sırdaşı olan) Huzeyfe bin Yemân gibi zâtlarla dolu olmasını (onlarla Allah yolunda cihad etmeyi) isterdim” buyurdu.

 

REBÎULEVVEL AYI

 

Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’in dünyayı şereflendirdikleri aydır.

Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salevâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neş.)

 

REBÎULEVVEL AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1444 yılı Rebîulevvel ayı ictimâı, 26 Eylül Pazartesi günü, Türkiye saati ile 00.56’dadır. Ru’yet ise 26 Eylül Pazartesi günü, Türkiye saati ile 15.47’dedir.

Hilâl’in görüldüğü yerler: Pakistan, Afganistan, Afrika Kıtası, Güney Amerika Kıtası, Panama, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Doğu ABD ve Kanada’nın Doğusu, Atlas Okyanusu.

Hilâl; Türkiye, Almanya, Avusturya’dan görülemeyecektir.

Hilâlin görüldüğü günü takip eden 27 Eylül Salı günü de Rebîulevvel ayının 1. günüdür.

Hicrî:   30   Safer    1444 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder