5 Aralık 2021 Pazar

SEVABI EN FAZLA OLAN SADAKA NEDİR?


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : نِعْمَ الْمَالُ الصَّالِحُ لِلْمَرْءِ الصَّالِحِ. (حم)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  صالح كشى إيجن حلال مال نه كوزلدر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Sâlih kişi için helâl mal ne güzeldir.” (Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

Hicrî:   01   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SEVABI EN FAZLA OLAN SADAKA NEDİR?

 

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh şöyle buyurdu: Bir defasında Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e bir kimse gelerek: “Yâ Resûlallah! Hangi sadaka, sevap cihetinden daha büyüktür?” diye sordu.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Sadakanın en faziletlisi, vücudun tamamen sıhhatte, mal sevdalısı ve zenginlikten hoşlanıp fakirlikten korktuğun hâlde iken verdiğin sadakadır. Sen sadaka vermeyi, can boğaza gelip de ‘şu malım filanındır, bu malım da falanındır, demeye başladığın zamana kadar tehir etme. O mal, zaten falan (vârisin)’in olmuştur” diye cevap verdiler.

 

VASITA SÜRENLERE TAVSİYELER

 

Kısa yolculuklarda ve düşük hızda dahi emniyet kemeri dâima takılmalıdır.

Bütün trafik kurallarına olduğu gibi hız kurallarına da dikkat edilmelidir. Aşırı hız, hem size hem başkalarına zarar verir.

Yola uykusuz çıkılmamalı ve gece yolculuğu mümkün mertebe tercih edilmemelidir.

Yağışlı havalarda, ayakkabıların tabanları ıslanmış ise pedalda kaymaması için kurulanmalıdır.

Yağışlı havalarda ânî ve sert manevralar yapmamalıdır. Su birikintilerine girerken kayma tehlikesine karşı yavaşlamalı, yayaların üzerlerine su sıçratmamaya dikkat etmelidir.

Kışın, kış lastiği kullanılmalı, arabada zincir ve çekme halatı bulundurulmalıdır.

Vasıta kullanırken cep telefonu kullanmamalıdır. Cep telefonu, sürücünün dikkatinin dağılmasına sebep olup kazaya yol açabilir. Zarûrî hâllerde kulaklık kullanılmalı veya telefon, tutucuya sabitlendikten sonra ses hoparlöre alınarak konuşma yapılmalıdır.

Cep telefonu, navigasyon olarak kullanılacağında ise vasıta hareket etmeden güzergâh belirlenmelidir. Telefon, tutucuya, düşmeyecek şekilde sabitlenmelidir.

Hicrî:   01   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder