12 Aralık 2021 Pazar

MUSÎBETTEN MUHAFAZA İÇİN DUA

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يُعَزِّي أَخَاهُ بِمُصِيبَةٍ إِلَّا كَسَاهُ اللهُ سُبْحَانَهُ مِنْ حُلَلِ الْكَرَامَةِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (هـ)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  بر مؤمن ( باشنه كلن ) بر مصيبت ( بلا ) سببيله دين قردشنى تازيه ( وتسللى ) أدرسه ، محقق الله سبحانه ، قيامت كونونده اونه كرامت ألبسه لرى كيديرير . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Bir mümin (başına gelen) bir musîbet (belâ) sebebiyle din kardeşini tâziye (ve tesellî) ederse, muhakkak Allah Sübhânehû, kıyamet gününde ona kerâmet elbiseleri giydirir.”

(Sünen-i İbn-i Mâce)

Hicrî:   08   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

MUSÎBETTEN MUHAFAZA İÇİN DUA

 

İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri, talebeleriyle yolculuk yaparlarken, istirahat için bir kervansaraya uğradılar. Talebelerine, “Bugün buraya bir bela geleceğini ve herkese sirâyet edeceğini görüyorum. Arkadaşlarımız, birbirlerine söylesinler. Herkes “Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâi ve hüve’s-Semîu’l-Alîm” ve “Eûzü bi-kelimâtillâhi’t-tâmmâti küllihâ min şerri mâ halak” dualarını tekrar tekrar okusunlar. Çünkü bu duaları kim okursa, Allâhü Teâlâ’nın inâyeti ile kendisi ve malı korunur.” buyurdular.

Bu sözlerden bir müddet sonra kervansarayda yangın çıktı. İnsanlar, bütün gayretlerine rağmen yangını söndüremediler. Birçoğunun malları yanarak telef oldu. Mürîdlerinden Mevlânâ Abdülmümin Lahorî’nin de malları yandı, kendisi de canını güçlükle kurtarabildi.

İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretlerinin huzuruna geldi. İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri “Kimse size okunması icap eden duaları söylemedi mi?” buyurdular. “Hayır efendim.” dedi. İmâm-ı Rabbânî Hazretleri, haber vermedikleri için talebelerine sitem etti ve “Her ne zaman bu dua okunursa, okuyanın kendisi ve malı kurtulur.” buyurdular. (Silsile-i Sâdât-ı Nakşibendiyye, Fazilet Neşriyat)

 

TEKNOLOJİ ESARETİNİ AZALTMALIYIZ

 

Akıllı telefon, tablet, televizyon gibi cihazlar, çocukları teselli etmek, susturmak için kullanılmamalıdır.

Dijital oyunlar; zannî (sanal) ile gerçek arasındaki farkı ayırt etmekte güçlüğe, bu oyunları kazanma arzusu ise öfke ve ruhî sıkıntılara sebep olabilmektedir.

İçinde şiddet unsurları olan oyunlar, çocukların saldırgan olmalarına sebep olur.

Uzun süre bilgisayar kullanmaktan dolayı, vücutta fizikî rahatsızlıklar meydana gelir.

Bu sebeplerle çocukların dijital oyunlarla geçirdikleri vakit, aileler tarafından kontrol edilerek kısıtlanmalıdır. Evler, çocukları, kitap okumayı teşvik edici şekilde düzenlenmelidir.

Hicrî:   08   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder