19 Aralık 2021 Pazar

ALLAH YOLUNDA CİHÂDA MUÂDİL AMEL YOKTUR

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ فِي الْجَنَّةِ مِائَةَ دَرَجَةٍ أَعَدَّهَا اللهُ لِلْمُجَاهِدِينَ فِي سَبِيلِ اللهِ مَا بَيْنَ الدَّرَجَتَيْنِ كَمَا بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ. (خ)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  جنتده يوز دره جه واردركى ، الله تعالى اونلرى الله يولنده جهاد أدن مجاهدلر إيجن حظرلانمشدر . إيكى دره جه آراسنداكى مسافه ، كوكله ير آراسنداكى مسابه كبى در . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Cennette yüz derece vardır ki, Allâhü Teâlâ onları Allâh yolunda cihâd eden mücâhidler için hazırlamıştır. İki derece arasındaki mesafe, gökle yer arasındaki mesafe gibidir.”

(Sahîh-i Buhârî)

Hicrî:   15   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

ALLAH YOLUNDA CİHÂDA MUÂDİL AMEL YOKTUR

 

Ebû Hüreyre (r.a.) şöyle rivâyet etti: “Bir kimse, Resûlullah (s.a.v.) Efendimize gelip ‘Yâ Resûlallah! Bana Allah yolunda cihâda muâdil bir amel öğretiniz.’ dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Allah yolunda cihâda muâdil bir şey bulamayacağım. Bir mücâhid (asker), gazâ yahut cihâd niyetiyle evinden çıktığında o dönünceye kadar, senin mescide girip hiç ara vermeden namaz kılmaya gücün yeter mi ve hiç iftar etmeden her gün oruç tutmaya gücün yeter mi?”

O kimse, “Yâ Resûlallah! Böyle bir şeye hiç kimse güç yetiremez ki!” dedi.

Hadîs-i şerîfi rivâyet eden Ebû Hüreyre (r.a.) buyurur ki: “Bir mücâhid askerin atı, bağlandığı yerden ayaklarını kaldırıp oynar, kalkar ve sıçrar. İşte hayvanın şu hâli bile, hayvan sahibi olan mücâhid askerin hasenât defterine yazılır.” Yani ecir ve sevapça, Allah yolunda cihâda muâdil hiçbir amel olamaz, demektir.

 

MUTFAĞIMIZ…Sütlü Tavuk Çorbası

 

Malzemeler: 500 gr tavuk eti, yarım fincan pirinç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, iki çorba kaşığı un, 1,5 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 bağ dereotu.

Yapılışı: Tavuk eti bol suda pişirilir, suyu süzülür ve didiklenir. Tavuk suyu, daha sonra kullanmak üzere, bir kenara alınır. Pirinç haşlanarak bir kenara alınır. Bir tencerede, un, zeytinyağında birkaç dakika kavrulur. Bir kapta süt, yoğurt ve yumurta iyice çırpılır ve tencereye ilave edilir. Kokusu çıkıp özleşene kadar, kısık ateşte bir müddet karıştırılır. Daha sonra haşlanmış pirinç, didiklenmiş tavuk eti, tuz ve karabiber eklenir ve biraz karıştırılır. Karıştırmaya devam edilirken bir yandan da tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Kaynayana kadar orta ateşte ısıtılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve 5 dakika kaynatılır. 15 dakika dinlendirildikten sonra, üzerine eritilmiş tereyağı ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek ikram edilir.

Not: Tavukların helal kesim ve kuru yolum olmasına dikkat ediniz.

Hicrî:   15   Cemaziyelevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder