3 Aralık 2021 Cuma

MEĞER KUŞLAR NELER SÖYLÜYORMUŞ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ الصَّفَا الزَّلَّالَ الَّذِي لَا تَثْبُتُ عَلَيْهِ أَقْدَامُ الْعُلَمَاءِ: اَلطَّمَعُ. (فيض)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  محقق عالملرين آياقلرينين ، أؤزرنده صاغلام دوراماياجاغى جوق قايغان قايا ، تاماح ( دنيا مالنه قارشى آشرى إستكلى اولمق ) در . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Muhakkak âlimlerin ayaklarının, üzerinde sağlam duramayacağı çok kaygan kaya, tamah (dünya malına karşı aşırı istekli olmak)tır.”

(Münâvî, Feyzu’l-Kadîr)

Hicrî:   28   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

MEĞER KUŞLAR NELER SÖYLÜYORMUŞ

 

Kuşların her birinin, maksatlarını birbirlerine anlatmak için çıkardıkları sesleri vardır. Süleyman aleyhisselâm’a Hazret-i Allah, kuşların dillerini öğretti. Bu hususla alakalı Kur’ân-ı Kerîm’de Neml Sûresi’nin 16. âyet-i kerîmesinde şöyle buyurulmaktadır (meâlen): “Ve Süleyman, Dâvud’a vâris oldu ve dedi ki: Ey insanlar! Bize kuşların dili öğretildi ve bize her --------------------------------------------------------------------------------------------------------------şeyden verildi.”

Süleyman aleyhisselâm, kuşlar öttüğünde ne dediklerini anlardı. Ve bazısını da yanındakilere haber verirdi. Bir defasında bazı kuşların öttüğünü işitti, yanındakilere bunların söylediklerini şöyle haber verdi:

Şu öten bülbül, “Ben yarım hurma yiyeyim de varsın dünya başkasının olsun, der de az rızka kanaatini beyan eder.”

Bir tavus kuşu diyor ki, “İster hayır, ister şer; her ne amel işlediysen karşılığını göreceksin.”

Hüdhüd diyor ki, “Ey günahkârlar! Hazret-i Allah’tan günahlarınızın affolunmasını isteyin.”

Atmaca diyor ki, “Her canlı ölür ve her yeni eskiyip yok olur. Ömrünüze ve dünya süsüne aldanmayın, âhiret hazırlığı yapın.”

Kırlangıç diyor ki, “İyi amellerden, yaptığınız ihsan ve infaklardan her ne gönderdiyseniz, onları ahirette hazır bulacaksınız.”

Kartal diyor ki, “Her şey fânidir, yok olur. Dâim ve bâki olan ancak Allâhü Azimüşşan’dır.”

 

GÜNEŞ TUTULMASI

 

04 Aralık Cumartesi günü “Tam Güneş Tutulması” vuku bulacaktır. Tutulmanın görüldüğü yerler: Güney Afrika kıtası, Antarktika, Güney Atlantik okyanusu. Tutulma Türkiye, Almanya ve Avusturya’dan görülemeyecektir.

Tutulmanın büyüklüğü: 1.037’dir.

Tutulmanın başlangıcı: 04 Aralık 2021,  08.29 (Türkiye Saati)

Tutulmanın ortası        : 04 Aralık 2021, 10.33 (Türkiye Saati)

Tutulmanın sonu         : 04 Aralık 2021, 12.37 (Türkiye Saati)    

Hicrî:   28   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder