10 Haziran 2021 Perşembe

ALLAH DOSTLARINA DİL UZATMAKTAN SAKINMALIDIR


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ تَعَالَى عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:  إِنَّ اللهَ قَالَ مَنْ عَادَى لِي وَلِيًّا فَقَدْ آذَنْتُهُ بِالْحَرْبِ. (خ)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  : نمازده إكن صاغه صوله باقمقدان صاقننز . زيرى برينز نماز إيجنده اولديغى متدتجه ، ربنه مناجعت أدر  . "

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “ Allâhü Teâlâ buyurdu ki: Kim benim velî bir kuluma düşmanlık ederse, muhakkak ben de ona harp ilan ederim.” (Sahîh-i Buhârî)Hicrî:   29   Şevval     1442    Fazilet Takvim

 

ALLAH DOSTLARINA DİL UZATMAKTAN SAKINMALIDIR

 

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem bir hadîs-i şerîflerinde Allah dostlarına, Allah yolunda hizmet eden mücahitlere yapılacak eziyetlerin karşılığında verilecek azâbı şöyle bildiriyor:

Allah yolunda mücâhede edenlere eziyet vermekten korkun (sakının). Zira Allâhü Teâlâ, peygamberine ezâ edenlere gazap ettiği gibi, onlara ezâ edenlere de gazap eder. Onların dualarını da, peygamberlerin duaları gibi kabul eder.”

Yine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:

Ümmetimin üzerine yakında öyle bir zaman gelecek ki onlar âlimlerden ve fakîhlerden kaçacaklar. Bundan dolayı Allâhü Teâlâ onları üç belâya mübtelâ kılacaktır.

Birincisi, Allâhü Teâlâ kazançlarından bereketi kaldırır.

İkincisi, Allâhü Teâlâ onların üzerine zalim bir sultanı musallat kılar.

Üçüncüsü, dünyadan imansız olarak gitmelerinden (son nefeste imanlarını kaybetmelerinden) korkulur.”

Allah dostlarına karşı olmanın fenâlığı ile alakalı yine şöyle buyurulmuştur: “Sen bil ki; Allâhü Teâlâ’nın velî kulları ile muharebe etmek, peygamberlerle muharebe etmek gibidir. Peygamberler ve evliyâullahtan her bireri, düşmanları üzerine galiptir. Cenâb-ı Hak, onları asla yalnız bırakmaz.”

 

ZİLKÂDE AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1442 yılı Zilkâde ayı ictimâı 10 Haziran Perşembe günü Türkiye saati ile 10.53’tedir. Ru’yet ise 11 Haziran Cuma, Türkiye saati ile 06.59’dadır.

Hilâl’in görüldüğü yerler: Avustralya, Yeni Zelanda, Filipinler, Endonezya, Malezya, Singapur, Papua Yeni Gine, Fiji, Kamboçya, Büyük Okyanus, Havai Adaları, Solomon Adaları. Hilâl, Türkiye, Almanya, Avusturya ve Arap Yarımadası’ndan görülemeyecektir.

Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 11 Haziran Cuma günü de Zilkâde ayının 1. günüdür.

Hicrî:   29   Şevval     1442    Fazilet Takvim

 

 SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder