14 Haziran 2021 Pazartesi

ALTI ŞEY ALTI KİŞİDE DAHA GÜZELDİR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ تَعَالَى عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:  إِذَا سَأَلَ اللهَ أَحَدُكُمُ الرِّزْقَ فَلْيَسْأَلِ الْحَلَالَ. (الجامع الصغير)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  : برينز الله تعالى ، دان رزق إستديكى زمان ، حلال اولانى إستسين  . "

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “ Biriniz Allâhü Teâlâ’dan rızık istediği zaman, helâl olanı istesin.”

(Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)

Hicrî:   04   Zilkâde    1442    Fazilet Takvim

 

ALTI ŞEY ALTI KİŞİDE DAHA GÜZELDİR

 

1- Adalet güzeldir. Lâkin emir sahibi kimselerde (idarecilerde) daha güzeldir. Çünkü bir kimse haksızlığa uğradığında bu haksızlık, idareci tarafından telafi olunur.

2- Cömertlik güzeldir. Lâkin zenginlerde daha güzeldir. Çünkü onlar, cömertlikleri sebebi ile meşakkate düşmeden yardımlaşırlar.

3- Verâ (şüpheli şeylerden kaçmak) güzeldir. Lâkin âlimlerde daha güzeldir. Çünkü insanlar, onları kendilerine rehber edinir. Birçok işlerinde onlara tâbi olurlar.

4- Sabır güzeldir. Lâkin fakirlerde daha güzeldir. Çünkü sabır sayesinde hem sevap kazanırlar, hem de rahat ederler.

5- Herkesin tevbe etmesi güzeldir. Lâkin gençlerin tevbe etmesi daha güzeldir. Hazret-i Allah, tevbekâr olan gençleri sever.

6- Hayâ herkeste güzeldir. Lâkin kadınlarda daha güzeldir.

 

MUTFAĞIMIZ…………….. Tirit (3-4 kişilik)

 

Malzemeler: Yarım kg kuşbaşı et, 2 adet tırnak pide, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet biber, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 1’er adet domates ve soğan, yarım bağ maydanoz, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, kekik, sumak ve tuz.

Yapılışı: Kuşbaşı etler, bir tencereye alınır. Üzerine 3 su bardağı su ve bir miktar tuz ilave edilerek iyice haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve farklı bir kaba alınır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek yemeklik doğranmış biberler ve haşlanan etler bir müddet kavrulur.

Tırnak pideler küp küp doğranarak bir tabağa dizilir ve haşlanmış etin suyu ile ıslatılır. Yoğurt, doğranmış sarımsak ile karıştırılarak pidelerin üzerine eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, yemeklik doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, pul biber, karabiber, kekik, sumak ve tuz, bir kapta harmanlanarak yoğurdun üstüne ilave edilir. En üste de etler eklenerek ikram edilir.

Hicrî:   04   Zilkâde    1442    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder