1 Ocak 2019 Salı

BESMELE-İ ŞERÎFENİN FAZÎLETİ




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِذَا دَخَلَ الرَّجُلُ بَيْتَهُ فَذَكَرَ اسْمَ اللهِ حِينَ يَدْخُلُ وَحِينَ يَطْعَمُ قَالَ الشَّيْطَانُ :لَا مَبِيتَ لَكُمْ وَلَا عَشَاءَ هَهُنَا... (حم)
رسول الله  أفندمز  ( صلى الله عليه وسلم )  بويوردولر  ,"  كشى أوينه كرديكنده : إيجرى كرركن و يمكه باشلاركن الله تعالى ي ذكر أدرسه ( بسمله جكرسه ) ، شيطان ( ياردمجلرينه )  سز بوراده قالاجق ير و ييه جك بر شى يوقتر ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kişi evine girdiğinde; içeri girerken ve yemeğe başlarken Allâhü Teâlâ’yı zikrederse (Besmele çekerse), şeytan (yardımcılarına) ‘Size burada kalacak yer ve yiyecek bir şey yoktur.’ der.” 
(Müsned-i Ahmed)
Hicrî:   25  Rabiulahir   1440  Fazilet Takvimi 

BESMELE-İ ŞERÎFENİN FAZÎLETİ

 
Bismillâhirrahmânirrahîm: “Dünyada îmân edenlere ve îmân etmeyenlere, âhirette ise yalnız îmân edenlere (her türlü nîmetleri) in‘âm ve ihsân eden Allâhü Teâlâ’nın adıyla (bu işe başlarım)” demektir. 
İbn-i Abbas (r. anhümâ) demiştir ki: Peygamberimizin (sallallâhü aleyhi ve sellem) şöyle buyurduğunu işittim:
“İnsanların en hayırlısı ve yeryüzünde yaşayanların en fazîletlisi, muallimler (insanlara Kur’ân-ı Kerîm’i öğretenler)dir. Çünkü onlar, dînin her ne vakit nûru zayıflasa onu tecdîd eder; yenilerler. Onlara hediye veriniz, onları ücretle çalıştırmayınız. Muhakkak, bir hoca, talebeye: ‘Bismillâhirrahmânirrahîm’ söylemeyi öğrettiğinde, Allâhü Teâlâ talebe için, muallim için ve talebenin ana babası için cehennemden kurtuluş berâtı yazar.”
Abdullah İbn-i Mesûd (radıyallâhü anh) buyurdular:
“Kim, Allâhü Teâlâ’nın kendisini 19 zebânîden kurtarmasını dilerse Bismillâhirrahmânirrahîm’i okusun. Çünkü besmele-i şerîfe 19 harftir. Müddessir Sûresi’nin 30. âyet-i kerîmesinde beyan buyurulduğu üzere cehennemin bekçisi olan zebânîler de 19’dur. Allâhü Teâlâ, besmele-i şerîfenin her harfini bir zebânîye karşı kalkan kılar, besmelenin bereketiyle (kıyâmet günü), o kimseye musallat olamazlar.”
İkrime (r. a.) anlattı: Hz. Ali’nin (k.v.) şöyle söylediğini işittim: “Allâhü Teâlâ, besmele-i şerîfeyi indirdiğinde, dünyadaki bütün dağlar açıkça Allâh’ı tesbih etmeye başladı, hatta biz onlardan besmele sesini işitiyorduk. Müşrikler: ‘Muhammed –hâşâ- dağlara sihir yaptı.’ dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Hangi mümin besmeleyi okursa –besmeleyi okuyan bunu işitmese bile- muhakkak dağlar onunla birlikte Mevlâ’yı tesbih eder.” 
(el-Mevâhibü’l-Ledünniyye)
Hicrî:   25  Rabiulahir   1440  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder