9 Aralık 2023 Cumartesi

İHTİYACI OLANA YARDIMCI OLMANIN SEVABI


قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : مَنْ سَلَكَ طَرِيقً يَلْتَمِسُ فِيهِ عِلْمًا سَهَّلَ اللَّهُ لَهُ طَرِيقًا اِلَى الْجَنَّةِ.(ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : كيم علم أؤكرنمك إيجن بر يوله كيررسه الله تعالى ( صالح عمله موفق قلارق ) اونه جنت يولونى قولايلاشترير . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Kim ilim öğrenmek için bir yola girerse Allâhü Teâlâ (sâlih amele muvaffak kılarak) ona Cennet yolunu kolaylaştırır.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  25   Cemâziyelevvel    1445  Fazilet Takvim

 

 

İHTİYACI OLANA YARDIMCI OLMANIN SEVABI

 

İbn-i Abbâs radıyallâhü anhümâ, bir gün Mescid-i Nebevî’de îtikâfta iken, bir kimse yanına gelerek selam verdi ve oturdu. İbn-i Abbâs Hazretleri, ona: “Kardeşim, seni pek mahzûn ve kederli görüyorum!” dedi.

Evet, ey Rasûlullâh’ın amcaoğlu, kederliyim! Falan kimse beni bir mal mukabilinde âzât etmişti. Bundan dolayı ona borcum var. Fakat Resûlullâh’ın hakkı için söylüyorum ki, ona olan borcumu ödemeye gücüm yetmiyor.” dedi.

İbn-i Abbâs radıyallâhü anhümâ, “Senin hakkında onunla konuşayım mı?” diye sorunca, adamcağız:

Siz bilirsiniz!” cevabını verdi. İbn-i Abbâs (r. anhümâ) da ayakkabılarını alarak mescitten çıktı. Adam, ona:

Îtikâfta olduğunuzu unuttunuz galiba?” diye seslendi.

İbn-i Abbâs Hazretleri ise -gözlerinden yaşlar akarak-:

Hayır! Velâkin ben aramızdan daha yeni ayrılmış şu kabrin sahibi olan zâttan (Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’den) işittim ki o, şöyle buyurdu:

Kim, bir kardeşinin ihtiyacını halletmek için uğraşır ve bunda muvaffak olursa bu, onun için on yıl îtikâf yapmaktan daha hayırlıdır.

Kim de bir gün îtikâf yaparsa, Cenâb-ı Hak, onunla Cehennem arasında üç hendek yaratır ki her iki hendeğin arası, doğu ile batı arası kadar uzaktır.”

 

SİGARANIN BAZI ZARARLARI

 

Bir insanın kendi kendine verebileceği en büyük zararlardan birisi de sigara içmektir. İçilen her sigara, sıhhatin bozulmasına sebep olan bir darbedir.

Sigara içmek, hipertansiyon hastalığına, solunum sistemi rahatsızlıklarına, idrar tutmakta zorlanmaya ve çeşitli kanserlere sebep olabilmektedir.

İçerisinde bulunan, radyasyon ve kanserojen etkili kimyasallar, genleri bozabilmektedir.

Sigarada bulunan bazı kimyevî maddeler, ciltte kahverenkli yaşlılık lekelerinin birikimini hızlandırmaktadır.

Hicrî:   25  Cemâziyelevvel   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder