28 Aralık 2023 Perşembe

PEYGAMBERİMİZ HAZRET-İ MUHAMMED MUSTAFA SALLALLÂHÜ ALEYHİ VE SELLEM - 2


 

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : أَوْلَى النَّاسِ بِي يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَكْثَرُهُمْ عَلَيَّ صَلَاةً. (ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : قيامت كونونده إنسانلريك بانه أك يقينى ( شقاعتمى أك جوق حق أدنلرى ) ، بانه أك جوق صلوات كتيرنلريدر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Kıyamet gününde insanların bana en yakını (şefâatimi en çok hak edenleri), bana en çok salevât getirenleridir.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  15   Cemâziyelâhir    1445  Fazilet Takvim

 

 

PEYGAMBERİMİZ HAZRET-İ MUHAMMED MUSTAFA SALLALLÂHÜ ALEYHİ VE SELLEM - 2

 

İnsanlara, Allâh’ın dinini tebliğ ve hareketlerini doğru yol üzere tayin için Hz. Âdem’den itibaren birçok Peygamberler gönderilmiştir ki; onların hâtemi (en sonuncusu) ve en muazzamı da Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem Efendimizdir. İşte o mübarek, masum zât, kırk yaşına girer girmez etrafında birtakım hârikulâde şeyler olmaya başlamıştı. Cibrîl-i Emîn gelmiş, nübüvvet ve risâletle müjdelemiş ve kendisine peyderpey Kur’ân-ı Kerîm’in âyetlerini, sûrelerini getirip tebliğ etmiştir. Artık bu vasıta ile İlâhî vahye mazhar olan Peygamberimizin mübarek lisanından ilim ve hikmet yayılmaya başlamış, nice hakikatleri, İslâmiyet’e ait hükümleri, ibret alınacak vakaları beyan buyurmuştur.

O tarihe kadar cehalet içinde kalmış olan Arabistan ve civarı, birdenbire uyanmaya başlamış, birçok zât bu hak dine nâil olarak mücahede meydanlarına atılmış, Ashâb-ı Kirâm Hazretleri, bütün beşeriyet için birer örnek olmuşlar ve cihana, İslâmiyet’i neşre başlamışlardır.

Resûl-i Ekrem sallallâhü aleyhi ve sellem Hazretleri bu kadar nimetlere, muvaffakiyetlere nâil olmuşken yine tavır ve hareketini aslâ değiştirmemiş, kendisine teveccüh eden dünya varlığına aslâ tenezzül etmemiş, fevkalâde sade bir hayat ile iktifa buyurmuş, risâlet vazifesini îfâya devam ederek bu yolda nice sıkıntılara katlanmıştır. Bütün bunlar, o Peygamber-i Zîşân’ın fıtratındaki ulviyyetini, onun sebat ve azametini göstermektedir. Onun vasıtasıyla İslâm dini, bütün dünya âlemine tebliğ edilmiş, benzerini getirmek kâbil olmayan Kur’ân-ı Mübîn, bütün insaniyet âleminde yayılmış, İslâmiyet’in nurları, kalplerde parlamaya başlamıştır.

O Resûl-i Âlişân Hazretleri altmış üç yaşlarında olduğu hâlde Hicret’in on birinci senesi, Rebîulevvel ayının on ikinci günü, Pazartesi ebedî âleme irtihâl buyurmuşlardır. Mübarek cism-i latîfleri, Medine-i Münevvere’deki Mescid-i Saadetine defnolunmuştur. Sallallâhü aleyhi ve sellem.

Hicrî:   15  Cemâziyelâhir   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder