5 Mart 2022 Cumartesi

SALEVÂT-I ŞERÎFE OKUMAK


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ حُسْنَ الْعَهْدِ مِنَ الْإِيمَانِ. (هب)

رسول الله  ( ﷺ ) بيوردولر  :  محقق عهدنى كوزلجه يرينه كترمك ، ( أهلى ) إيمان ( يك آخلاقيك ) داندر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellembuyurdular: “Muhakkak ahdini güzelce yerine getirmek, (ehl-i) iman(ın ahlâkın)dandır.”

(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

Hicrî:  02   Şaban   1443 Fazilet Takvim

 

SALEVÂT-I ŞERÎFE OKUMAK

 

Her gün Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’e çokça salevât-ı şerîfe okunmalıdır. Bilhâssa Salât-ı Münciye, Salât-ı Nâriye ve Salât-ı Fethiyye’ye devam edilmelidir. Gece gündüz, bilhâssa cuma günü ve gecelerinde çok salevât getirilmelidir.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:

Kıyamet günü bana en yakın olanınız dünyada bana en çok salevât getireninizdir. Her kim cuma günü ve gecesi bana yüz salevât okursa, Allâhü Teâlâ, yetmişi âhiret, otuzu da dünya ihtiyaçlarından olmak üzere, onun yüz ihtiyacını giderir. Dünyada hediyeleriniz size nasıl ulaştırılıyorsa Allâhü Teâlâ’nın vazifelendirdiği bir melek de bu kimsenin salevâtını bana ulaştırır. O salevât getirenin ismini, onuncu ceddine kadar nesebini bana bildirir ve yanımdaki nurdan bir deftere onu kaydeder.”

Kişiye yakışan, Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’e çokça salevât getirerek, dâima sünnet-i seniyyesine yapışarak ve onu çok severek hürmet etmektir. Her kim onu sever ve hürmet gösterirse iki cihan saadetine nâil olur. Okunmasında büyük fazilet olan salevât-ı şerîfelerden biri şudur:

Salât-ı Münciye: Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemî‘ıl-ehvâli ve’l-âfât. Ve takdî lenâ bihâ cemî‘al-hâcât ve tütahhirunâ bihâ min cemî‘ıs-seyyi’ât ve terfeunâ bihâ ındeke a‘le’d-derecât ve tübelliğunâ bihâ aksa’l-ğâyât. Min cemî‘ıl-hayrâti fi’l-hayâti ve ba‘de’l-memât. İnneke alâ külli şey’in kadîr.

Manası: Allâh’ım, Efendimiz Muhammed aleyhisselâm’a ve Efendimiz Muhammed aleyhisselâm’ın âline rahmet eyle. Öyle rahmet ki onunla bizi, bütün korku ve afetlerden kurtarırsın, bütün ihtiyaçlarımızı verirsin, bütün günahlarımızdan temizler, nezdindeki derecelerin en yücesine ulaştırırsın, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihayetine kavuşturursun. Muhakkak sen her şeye kâdirsin.

Hicrî:  02  Şaban   1443 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder