11 Kasım 2021 Perşembe

ALLAH İÇİN VERİLEN SADAKA AHİRET AZIĞI OLUR


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : قَالَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ أَحَبُّ مَا تَعَبَّدَنِي بِهِ عَبْدِي إِلَيَّ النُّصْحُ لِي. (حم)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  الله عز وجل شويله بيوردى : قلومون يابمش اولديغى عبادت وقللوغون بانا أك سوملسى ، بنم ( رضام ) إيجن ( إنسانلره ) نصيحت أتمسى ( اونلرين صلاح و إيليكىنه وسيله اولماسى ) در . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Allah Azze ve Celle şöyle buyurdu: Kulumun yapmış olduğu ibadet ve kulluğun bana en sevimlisi, benim (rızam) için (insanlara) nasihat etmesi (onların salâh ve iyiliğine vesile olması)dır.”

(Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

Hicrî:   06   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

ALLAH İÇİN VERİLEN SADAKA AHİRET AZIĞI OLUR

 

Bir kimse, sadaka verdiği kişiden dua, teşekkür ve övgü beklememelidir. Nitekim Hazret-i Allah şöyle buyuruyor:

(Allâhü Teâla’nın müttakî kulları) Biz, size ancak Allâh’ın rızası için yediriyoruz. Sizden ne bir karşılık, ne de bir teşekkür isteriz. (derler.)” (İnsan Sûresi, âyet 9)

İşte bundan dolayı, sadaka verilen kişiden dua dahi istememeli, menfaati kendisine dönecek bir şeyden dolayı tasaddukta bulunmamalı, sırf Allah rızası için vermelidir.

Kişi, kapısına geleni azarlamamalı, verecek bir şeyi yoksa geleni ‘Allâhü Teâlâ, sizi de bizi de rızıklandırsın.’ gibi ifadeler ile yumuşak bir şekilde geri çevirmelidir.

İbrahim bin Edhem Hazretleri buyuruyor ki: “Kapımıza gelip bir şeyler isteyenler ne güzel kimselerdir. Âhirete, bizim için azık taşıyorlar.”

İbrahim en-Nehaî rahimehullah şöyle buyurdu:

Kapınıza gelip bir şeyler isteyen kişi, şöyle demek ister: Âhiretteki ehlinize; akrabanıza bir şeyler gönderecek misiniz?”

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:

Kıyamet gününde fakir (ve takvâ ehli) bir kul getirilir. Hazret-i Allah, onu dünyada fakir kılmasındaki hikmetleri beyan eder ve şöyle buyurur:

“İzzet ve Celâl’im hakkı için sana fakirlik vermem, seni hor ve hakir görmemden değildi. Senin için birçok fazilet ve kerametler hazırlamak içindi. Mahşer saflarına çık, benim rızamı düşünerek seni kim giydirdi yahut yedirdi ise onun elini tut, onu sana bağışladım” buyurur. O zamanda diğer insanlar, terler içerisinde boğulmaktadır. O da safların arasında dolaşarak, kendisine yardım edenlerin elinden tutarak onları cennete götürür.

Hicrî:   06   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder