16 Kasım 2021 Salı

PEYGAMBER EFENDİMİZ’E (S.A.V.) TÂBİ OLMAK


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : طُوبَى لِمَنْ رَآنِي وَآمَنَ بِي مَرَّةً وَطُوبَى لِمَنْ لَمْ يَرَنِي وَآمَنَ بِي سَبْعَ مَرَّاتٍ. (ع)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  بنى كوروبده بانه إيمان أدن كمسيه بر دفا مجده لر اولسون . بنى كورمدن بانه إيمان أدن كمسيه ده يدى دفا مجده لر اولسون . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Beni görüp de bana iman eden kimseye bir defa müjdeler olsun. Beni görmeden bana iman eden kimseye de yedi defa müjdeler olsun.”

(Müsned-i Ebû Ya‘lâ)

Hicrî:   11   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

PEYGAMBER EFENDİMİZ’E (S.A.V.) TÂBİ OLMAK

 

İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri bir mektubunda şöyle buyurmuşlardır:

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.), âlemlerin Rabb’inin habîbidir. Güzel ve rağbet edilen her şey, o habîb sebebiyledir.

Allâhü Teâlâ yüce kelâmında şöyle buyurdu (meâlen): “Muhakkak ki sen, yüce bir ahlâk üzeresin.” (Kalem Sûresi, âyet 4) Yine şöyle buyurdu: “Elbette sen, gönderilen resullerdensin ve dosdoğru bir yol üzeresin.” (Yâsîn Sûresi, âyet 3-4). Yine buyurdu ki: “Ve muhakkak bu, dosdoğru olduğu hâlde benim yolumdur. Öyleyse ona uyun, diğer yollara uymayın…” (En‘âm Sûresi, âyet 153).

Allâhü Teâlâ, (Kur’ân-ı Kerîm’inde) Peygamber (s.a.v.) Efendimizin dinini, dosdoğru yol diye isimlendirdi ve onun dininin dışındakileri ise ‘diğer yollara’ dâhil eyledi. Bütün insanları o diğer yollara uymaktan men etti. Peygamberimiz (s.a.v.) (bu medhin) şükrünü ifade etmek, insanlara bildirmek ve onları hidâyete erdirmek için buyurdular ki: “Hidâyetlerin en hayırlısı, Muhammed’in hidâyetidir.” Peygamberimiz (s.a.v.) yine buyurdular ki: “Beni, Rabbim terbiye etti ve terbiyemi de güzel eyledi.”

Biz deriz ki; kendisinde mahbûbun (Peygamberimizin) hâli ve ahlâkı bulunan her şey, ona uyduğu için, o şey de sevilmeye lâyık olur. Nitekim âyet-i kerîmede (meâlen) “…Bana tâbi olun ki, Allah da sizi sevsin…” buyurulmuştur. Bu hâlde Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) tâbi olmak hususunda gayret sarf etmek, kişiyi, Hz. Allâh’ın muhabbetini kazanmaya götürür. Öyle ise her akıl sahibine lâzım olan, hem maddeten hem de manen, Habîbullâh olan Peygamberimiz’e tam olarak tâbi olma hususunda gayret sarf etmektir. (Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, c. 1, m. 41)

Allah Sübhânehû, bizi ve sizi, Habîbi olan Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’e tam ittibâ ile rızıklandırsın. Amin.

Hicrî:   11   Rebiulahir   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder