15 Aralık 2020 Salı

İLİM KIYÂMETE KADAR KAYBOLMAZ

 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ :  تَفَكَّرُوا فِى خَلْقِ اللهِ وَلَا تَفَكَّرُوا فِى اللهِ فَتَهْلِكُوا. (جامع الاحاديث)

رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  الله تعالى نيك مخلوقاتى حقنده تفكر أدينز . الله تعالى نيك ذاتى حقنده تفكر أتمينز . يوقسه هلاك اولورسونوز   . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: "Allâhü Teâlâ’nın mahlûkâtı hakkında tefekkür ediniz. Allâhü Teâlâ’nın zâtı hakkında tefekkür etmeyiniz. Yoksa helâk olursunuz.”

(Suyûtî, Câmiu’l-Ehâdîs)

Hicrî:   30    Rebiulahir     1442    Fazilet Takvim

 

İLİM KIYÂMETE KADAR KAYBOLMAZ

 

Muâz bin Cebel’in (radıyallâhü anh) hizmetine bakan Hâris bin Umeyre (radıyallâhü anh) anlattı: Muâz Hazretleri, vefât ettiği hastalığı sırasında bazen bayılıyor, bazen kendine geliyordu. Ev halkı ve akrabaları etrafında idi. Bir defasında uzunca kendinden geçti, hatta vefât ettiğini zannettik. Sonra kendine gelince bizim ağladığımızı gördü.

Muâz Hazretleri: “Neye ağlıyorsunuz?” diye sordu. “Efendim, vallâhi sizden nâil olduğumuz dünyalığın yahut aramızdaki akrabalığın kaybolacağından dolayı ağlamıyoruz. Lâkin sizin vefâtınızla kaybolacak ilme ağlıyoruz.” dedik.

Muâz Hazretleri buyurdu ki: “İlim kıyâmet gününe kadar kaybolmayacaktır; arayan herkes muhakkak onları bulur. O ilim: Allâh’ın kitâbı ve Resûlü’nün sünnet-i seniyyesidir. İşittiğiniz her sözün kitap ve sünnete uygun olup olmadığına bakın. Allâh’ın kelâmını başka sözlere uydurmaya çalışmayın.

İlmi, Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman ve Hazret-i Ali’den alın. Eğer onları bulamazsanız, şu dört zâttan taleb edin: Ebu’d-Derdâ, Abdullah bin Mesûd, Abdullah bin Selâm ve Selmân-ı Fârisî (r. anhüm). Sonra vefât etti -radıyallâhü anh-.

(Târîh-i Dımaşk)

 

CEMÂZİYELEVVEL AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1442 yılı Cemâziyelevvel ayı ictimâı 14 Aralık Pazartesi günü Türkiye saati ile 19.16’dadır.

Ru’yet ise 15 Aralık Salı Türkiye saati ile 09.20’dedir.

Hilâl’in görüldüğü yerler: Türkiye, Mısır, Arap Yarımadası, Endonezya, Malezya, Singapur, Filipinler, Hindistan, Pakistan, Afganistan,  Somali, Etiyopya, Cibuti, Madagaskar, Mozambik, Güney Afrika, Büyük Okyanus, Fiji ve Solomon Adaları.

Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 16 Aralık Çarşamba günü de Cemâziyelevvel ayının 1. günüdür.

Hicrî:   30    Rebiulahir     1442    Fazilet Takvim

 

 

    SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder