25 Şubat 2013 Pazartesi

Vakit Tatile Çıkmaz



Vakit Tatile Çıkmaz


Vakit elde iken en değerli şeydir. Elden çıktığında ise yüklü miktarlar ödense bile geri alınamayacak bir değerdir. Sadece öğrencilerin değil insanlığın da en değerli sermayesi vakittir.

Vaktin önemi yaz aylarının gelmesiyle daha da arttı. Öncelikle ebevyenler, daha sonra da eğitimciler vakit sermayesinin kıymetine uygun hareket ederek öğrencilere güzel misal teşkil etmelidirler ki bu kıymetli sermayenin gerçek değeri anlaşılabilsin. Anne babalar vaktin nasıl değerlendirileceğini çocuklarına öğretmek zorundalar.

Boş vaktin, boşa geçirilen vakit anlamına gelmediğini, değerlendirilmeyen zamanın boş vakit olacağı ve hesabının verileceği sorumluluğu küçük yaşlarda verilmelidir.

Bu mesuliyetle; tatil anlayışımıza göz atmak, tatili boşa harcanan büyük bir zaman dilimi değil de dolu dolu değerlendirilen, farklı beceri ve davranışların kazanıldığı, ışın vakit ayrılamayan elzem bilgilerin öğrenildiği, ruhun ve bedenin tam olarak dinlendiği, bir okun fırlamak için gerildiği fırsatlarla dolu bir dönem olarak görülmelidir.
insan ve hayat dergisi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder