23 Şubat 2013 Cumartesi

Karpuz Kabuğundan Meyve Suyu



Karpuz Kabuğundan Meyve Suyu


Karpuz tarımı, dünyada ve ülkemizde oldukça geniş bir alanda yapılmaktadır.

Türkiye, dünya karpuz üretiminin %20 ’sini gerçekleştirmektedir. Sıcak ve ılık iklim bitkisi olan karpuz, soğuklardan çok etkilendiği için yetişme devresinde don tehlikesi olmamalıdır. 
Tohum ekiminde toprak sıcaklığı 12 ° C’nin üzerinde olmalıdır.

Rutubetin yüksek olduğu yerlerde hastalıklardan etkilenir. 
Karpuz yetiştirmek için derin, geçirgen su tutma kapasitesi yüksek kumlu-tın veya tınlı kumlu topraklar uygundur.

Karpuz Suyu

Karpuzun %90’ı sudur. Yalnız bu, sadece yenilen kısımlarla sınırlı değildir. 

Kabuğunda da vazgeçilmez oranda antioksidan (temizleyici) bulunur. 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, unutkanlığı azaltmak ve ileriyaşlarda Alzheimer hastalığından kurtulmak için karpuzun kabuğunu da yemeye dâhil etmek gerekir. Bu da katı meyve sıkacağı ile rahatlıkla yapılabilir. 5 – 8 kilogramlık bir karpuz kabuğundan ortalama olarak 2 – 4 litre su çıkmaktadır. Karpuzun mükemmel bir antioksidan olduğunun en büyük kanıtı, sıkıldıktan sonraki kabın temiz olmasıdır.
insan ve hayat dergisi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder