30 Temmuz 2024 Salı

ALLÂHÜ TEÂLÂ’DAN YÜZ ÇEVİRMEYİNİZ


 

قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى : إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ، اٰخِذِينَ مَٓا اٰتٰيهُمْ رَبُّهُمْ اِنَّهُمْ كَانُوا قَبْلَ ذٰلِكَ مُحْسِنِينَ، كَانُوا قَلِيلًا مِنَ الَّيْلِ مَا يَهْجَعُونَ، وَبِالْأَسْحَارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ. (سورة الذاريات، ١٥-١٨)

الله تعالى شويله بيوردى ( مئالا ) : شبهسز كى متقيلر ، ربلرينيك كنديلرينه ورديكنى آلرق جنتلرده و بنار باشلارنده در . جونكى اونلر ، بوندان أول ( دنياده ) كوزل عمللر إشلرلردى ، كجه بك آز اويورلاردى و سهر وقتلرى هب إستغفار أدرلردى . "

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen:  “Şüphesiz ki müttakîler, Rablerinin kendilerine verdiğini alarak Cennetlerde ve pınar başlarındadır. Çünkü onlar, bundan evvel (dünyada) güzel ameller işlerlerdi, gece pek az uyurlardı ve seher vakitleri hep istiğfar ederlerdi.”

(Zâriyât Sûresi, âyet 15-18)

Hicrî:    24  Muharrem  1446  Fazilet Takvim

 

ALLÂHÜ TEÂLÂ’DAN YÜZ ÇEVİRMEYİNİZ

 

İbn-i Abbâs radıyallâhü anhümâ Hazretlerinin âzâtlısı İkrime rahimehullâh şöyle rivayet etti:

“Muhakkak Allâhü Teâlâ, (âhirette) Cennet’ten birisini ve Cehennem’den de birisini huzurunda durdurur. Sonra Cennetlik adama:

“Ey kulum! Cennet’teki makamını nasıl buldun?” diye suâl eder. Adam:

“Anlatanların anlatabilecekleri en güzel konaklama yeridir.” der ve içerideki çeşitli nimetlerden bahseder.

Allâhü Teâlâ, sonra Cehennemlik kuluna, “Ey kulum! Sen, Cehennem’deki yerini nasıl buldun?” diye suâl eder. Adam:

“Anlatanların anlatabilecekleri en kötü konaklama yeridir.” der ve içeride bulunan akreplerden, yılanlardan vesair azâplardan bahseder.

Bunun üzerine Allah Azze ve Celle, ona, “Ey kulum! Seni Cehennem’den tamamen çıkarsam bunun karşılığında ne verebilirsin?” diye suâl eder. Adam:

“Ey Rabbim! Verebileceğim bir şeyim yoktur.” cevabını verir. Allâhü Teâlâ:

“Şâyet altından bir dağın olsaydı, Cehennem’den çıkarmam için onu verir miydin?” diye suâl eder. Adam, “Evet, verirdim!” der. Bunun üzerine Allâhü Teâlâ, ona şöyle buyurur:

“Yalan söyledin! Zira sen dünyada iken, altından olan bir dağdan daha azını istedim; bana dua etmeni istedim ki sana icâbet edeyim, istediğini vereyim; bana istiğfâr etmeni/benden affedilmeyi talep etmeni istedim ki seni affedeyim; benden talepte bulunmanı istedim ki sana istediğin her şeyi vereyim! Fakat sen (bunların tamamından) yüz çevirerek dönüp gittin.”

Allâhü Teâlâ, daha sonra o adamın tekrar Cehennem’e atılmasını emreder.

Hicrî:    24 Muharrem  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder