12 Temmuz 2024 Cuma

SALEVÂT-I ŞERÎFE’NİN MÜKÂFATI


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : فَقِيهٌ وَاحِدٌ أَشَدُّ عَلَى الشَّيْطَانِ مِنْ أَلْفِ عَابِدٍ. (هـ)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : ( قرأنى كريمى و سنتى سنيه ي بلب إنسانلريك إرشادى إيجن جالشان ) بر تك فقيه ، شيطانه قرشى ( كندى باشنه صرف عبادتله مشغول اولان ) بيك عابددن دها قوتليدر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “(Kur’ân-ı Kerîm’i ve sünnet-i seniyyeyi bilip insanların irşadı için çalışan) bir tek fakîh, şeytana karşı (kendi başına sırf ibadetle meşgul olan) bin âbidden daha kuvvetlidir.”

(Sünen-i İbn-i Mâce)

Hicrî:    06  Muharrem  1446  Fazilet Takvim

 

SALEVÂT-I ŞERÎFE’NİN MÜKÂFATI

 

Resûlullah Efendimiz sallallâhü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdular ki:

“Her kim bana bir salevât getirirse Hazret-i Allâh, o kimseye on rahmet verir. Kim bana on salevât getirirse Hazret-i Allâh, o kimseye yüz rahmet verir. Kim bana yüz salevât getirirse, Hazret-i Allâh, o kimseye bin rahmet verir. Kim de bana bin defa salevât getirirse Allâhü Teâlâ, o kimsenin cesedini Cehennem ateşine haram kılar. Dünyada ve âhiretteki hesapta, o kimseyi kelime-i şehâdet üzerine sabit kılar. O kimseyi Cennet’e koyar. Okuduğu salevâtları, Sırât üzerinde beş yüz yıllık mesafeyi aydınlatan bir nur olur. Okuduğu her bir salevâta mukabil, Hazret-i Allâh, Cennet-i A’lâ’da ona bir köşk verir. Çok okursa artık mükâfatı daha çok, az okursa ona göre daha az olur.”

Bir kimse, “Yâ Resûlallâh! Huzurunuzda olmadığı hâlde gıyâben size salevât getirenlerin ve vefatınızdan sonra geleceklerin salevâtları hakkında ne buyurursunuz, onların hâli nedir?” diye suâl etti.

“Sünnetime sarılıp yolumdan giden, muhabbetime ehil olanların salevâtlarını işitirim, onları tanırım. Benden sonra gelenlerin tamamının salevâtları da bana devamlı arz olunur.” buyurdular.

 

MUTFAĞIMIZ: Aşûre

 

Malzemeler: 1 kg döğme buğday, 2 kg şeker, yarımşar kg nohut, kuru fasulye, kuru üzüm, 1’er su bardağı pirinç, ince doğranmış kuru incir, ince doğranmış kuru kayısı, ceviz, nar tanesi, fındık, 3 tane ince doğranmış elma, biraz tarçın, 1 paket çam fıstığı, 1 paket kuş üzümü.

Yapılışı: Buğday, akşamdan pişirilir. Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür. Bütün malzeme, büyük bir tencerede karıştırılır, aşûrenin kıvamına göre su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılır ve bal rengine gelinceye kadar pişirildikten sonra, aşûre bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir.

Bu malzemeden takrîben 40-50 kişilik aşûre çıkar.

Hicrî:    06 Muharrem  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder