قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى : ... وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللّٰهِ وَمَلٰٓئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا. (سورة النساء، ١٣٦)
الله تعالى شويله بيوردى ( مئالا ) : ... هر كيم اللهه ، ملكلرينه ، كتابلرينه ، بيغمبرلرينه و آخرت كونونه إنانمازسه هدايتدن بك اوزاق بر دلالته دوشمش ( آرتق يولونى بولاماياجق درجه ده شاشرمش ) اولور . "
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen: “…Her kim Allâh’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine ve âhiret gününe inanmazsa hidayetten pek uzak bir dalâlete düşmüş (artık yolunu bulamayacak derecede şaşırmış) olur.”
(Nisâ Sûresi, âyet 136)
Hicrî: 21 Muharrem 1446 Fazilet Takvim
ALLÂHÜ TEÂLÂ’NIN PEYGAMBERLERİ VE KİTAPLARI
Bu âlem yok iken Allâhü Teâlâ Hazretleri, yoktan var etti. Hazret-i Âdem’i (a.s.), topraktan yarattı ve onun zürriyetiyle âlemi süsledi. İnsanlara gerek dünyada ve gerek âhirette lâzım olan hükümleri bildirmek için içlerinden bazılarına peygamberlik verdi, onlara Cebrâîl (a.s.) vâsıtasıyla emirlerini ve yasaklarını bildirdi. Peygamberler kendileri en güzel şekilde amel ettikleri bu hükümleri ümmetlerine de teblîğ buyurdular.
Peygamberlerin evveli Âdem (a.s.) ve âhiri (sonuncusu) bizim Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ (s.a.v.) Efendimizdir. Bu ikisinin arasında çok peygamberler gelip geçmiştir. Ama adedini ancak Allâhü Teâlâ bilir. İsimleri Kur’ân-ı Kerîm’de geçen peygamberler şunlardır:
Âdem, İdrîs, Nûh, Hûd, Sâlih, İbrahim, Lût, İsmail, İshâk, Yakub, Yûsuf, Eyyûb, Şuayb, Mûsâ, Hârûn, Dâvûd, Süleyman, Yûnus, İlyâs, Elyesa’, Zülkifl, Zekeriyyâ, Yahyâ, İsa, Muhammed Mustafâ (aleyhimüsselâm). Kur’ân-ı Kerîm’de Üzeyr, Lokman ve Zülkarneyn aleyhimüsselâm’ın da isimleri yazılıdır. Ancak onlar hakkında bazı âlimler, “Peygamberdir”, bazı âlimler de “Evliyadır” demişlerdir.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Habîbullah, Hazret-i İbrahim Halîlullah, Hazret-i Mûsâ Kelîmullah, Hazret-i İsa Rûhullah, Hazret-i Âdem Safiyyullah, Hazret-i Nûh Neciyyullâh’tır. Bu altısı peygamberlerin en faziletlileridir. Bütün peygamberlerin en faziletlisi ise Peygamberimiz Muhammed Mustafâ (s.a.v.) Efendimizdir.
Allâhü Teâlâ, insanların hidâyeti için peygamberlerine yüz suhuf ve dört kitâb indirmiştir. Tamamını Cebraîl aleyhisselâm getirmiştir. 10 suhuf Hazret-i Âdem’e; 50 suhuf Hazret-i Şît’e; 30 suhuf Hazret-i İdrîs’e, 10 suhuf Hazret-i İbrahim’e gelmiştir. (Aleyhimüsselâm)
Dört kitâb: Tevrât-ı Şerîf, Mûsâ (a.s.)’a; Zebûr-ı Şerîf, Dâvûd (a.s.)’a; İncîl-i Şerîf, Îsâ (a.s.)’a; Kur’ân-ı Kerîm, âhir zaman peygamberi Muhammed Mustafâ (s.a.v.) Efendimiz Hazretlerine gönderilmiştir.
Hicrî: 21 Muharrem 1446 Fazilet Takvim
SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder