7 Kasım 2023 Salı

KELİME-İ TEVHÎD: CENNET’İN KAPISINI AÇAR, CEHENNEM’İN KAPISINI KAPATIR


 

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : جَدِّدُوا إِيمَانَكُمْ قِيلَ يَا رَسُولَ اللهِ وَكَيْفَ نُجَدِّدُ إِيمَانَنَا قَالَ أَكْثِرُوا مِنْ قَوْلِ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللهُ. (حم)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  إيماننزى ينيلينز . " بيوردولر . " يا رسول الله ! إيمانمزى نصل ينيلريز ؟ " دنيلنجه ؛ " لَا إِلٰهَ إِلَّا الله كلمهء طيبه سنى جوق سويليه رك . " بيوردولر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “İmanınızı yenileyiniz.” buyurdular. “Yâ Resûlallah! İmanımızı nasıl yenileriz?” denilince; “Lâ ilâhe illallâh kelime-i tayyibesini çok söyleyerek.” buyurdular.

(Müsned-i Ahmed)

Hicrî:  23  Rebîulâhir    1445  Fazilet Takvim

 

 

KELİME-İ TEVHÎD: CENNET’İN KAPISINI AÇAR, CEHENNEM’İN KAPISINI KAPATIR

 

Bir gün Hazret-i Ömer radıyallâhü anh, Hazret-i Osman radıyallâhü anh’e selam verdi, fakat Hazret-i Osman, onun selamına mukabelede bulunmadı. Hazret-i Ömer de bunu Hazret-i Ebûbekir radıyallâhü anh’e anlattı.

Hazret-i Ebûbekir (r.a.): “Belki bir mazereti sebebiyle selamını alamamıştır veya duymamıştır.” dedi. Sonra Hz. Osman’a birisini göndererek Hz. Ömer’in selamına mukabelede bulunmamasının sebebini sordurdu.

Hazret-i Osman (r.a.): “Ben, onun selamını duymadım. Çünkü o esnada; ‘Biz, Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem ile belli bir zaman beraber yaşadık da Cennet’in kapısını açan, Cehennem’in kapısını kapatan şeyin ne olduğunu niye sormadık.’ diye düşünüyordum.” dedi.

Hz. Ebûbekir (r.a.): “Ben, bu meseleyi Resûlullâh’a (s.a.v.) sual ettim, bana, ‘İşte o, ‘Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullah’ kelime-i tevhîdidir.” buyurdular.

 

HAVUÇ

 

Kökleri yenen en faydalı sebzelerdendir. Kök meyveleri farklı türleri sebebiyle çeşitli şekil ve büyüklüktedir. Havuç, taze olarak yenildiği gibi konserve de yapılır.

Gıda değeri yüksek olan havuç likopin, karotin, A, B1, B2, C vitaminleri, şeker, fosfor ve madenî tuzlar ihtiva eder. A vitamini, hastalıklara karşı mukâvemet kazandıran, göz ve cilt hastalıklarını önleyen çok faydalı bir maddedir. Taze havuç, güneş yanıkları vakalarında lapa hâlinde kullanılır. Havuç, çocukların beslenmesinde çok faydalıdır.

Havuç yiyenlerin veya suyunu sıkıp içenlerin çehreleri, elleri, tenleri yumuşak olur. Görme hisleri kuvvetlenir. Karaciğer hastalıklarına, kumlarına faydalıdır. Safrayı söktürür. Çocukların dişlerine ve kemiklerine kuvvet verir. Dişlerin çabuk çıkmasına yardım eder.

Hicrî:   23  Rebîulâhir   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder