2 Kasım 2023 Perşembe

HARAMLAR, İBADETİN KABULÜNE MÂNİ OLUR


قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : مَنْ حَفَظَ مَا بَيْنَ فُقْمَيْهِ وَفَرْجَهُ دَخَلَ الْجَنَّةَ. (حم)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  كيم آغزنى ( حرام يمكدن و جركن سوزلردن ) قورور ، ناموصونى ده محافظه أدرسه جنته كيرر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Kim ağzını (haram yemekten ve çirkin sözlerden) korur, namusunu da muhafaza ederse Cennet’e girer.”

(Müsned-i Ahmed)

Hicrî:  18  Rebîulâhir    1445  Fazilet Takvim

 

 

HARAMLAR, İBADETİN KABULÜNE MÂNİ OLUR

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: “Nefsim kudretinde olan Allâh’a yemin ederim ki; sizden birinizin eline bir ip alarak dağa gidip odun toplaması, sonra onu sırtına yüklenerek getirip satması ve (kazandığını) yemesi, insanlardan dilenmesinden daha hayırlıdır. Ve (yerden) toprak alıp yemesi, Allâhü Teâlâ’nın haram kıldığı şeyleri yemesinden daha hayırlıdır.”

Hazret-i Ömer (r.a.), “Biz, harama düşme korkusuyla helâlin onda dokuzunu terk ederdik.” buyurmuştur.

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:

Bir adam ki; hayırlı ve uzun bir yolculuğa çıkmış, saçları dağınık, perişan ve yüzü toz içindedir. Bu adam, ellerini semaya uzatır da ‘Yâ Rabbi! Yâ Rabbi!’ diyerek dua eder. Hâlbuki onun yediği haram, içtiği haram, elbisesi haramdır. Haram ile beslenip büyümüştür. Böyle kişinin duası, nasıl kabul olunur?”

Bir melek her gün ve her gece Beytü’l-Makdis’in üzerinde, ‘Allâhü Teâlâ, haram yiyen kimsenin ne nâfile ne de farz olan ibadetini kabul etmez.’ diye nidâ eder.”

Kim haram mal ile hacceder de lebbeyk derse bir melek (ona) ‘Lâ lebbeyk velâ sa’deyk’, (haccın sana reddolunmuştur) der.”

Bir kimse, on dirheme bir elbise satın alsa da ödediği ücretin bir dirhemi haramdan (kazanılmış) olsa, o elbise, üzerinde bulunduğu müddetçe, Cenâb-ı Hak, o kişinin namazını kabul etmez.”

Yûsuf bin Esbât rahimehullâh demiştir ki: “Bir genç, Allâhü Teâlâ’ya ibadetle meşgul olduğu zaman Şeytan, yardımcılarına, “Bakın bakalım, bunun yedikleri neredendir (helâl midir, haram mıdır)?” der. Eğer haram ise Şeytan, “Onu bırakın. Çok çalışır, yorulur. Onun şu hâli, sizin istediğinize kâfîdir. Zira ne kadar çok ibadet etse de haram yediği için bu ibadetleri ona bir fayda vermez.” der.

Hicrî:   18  Rebîulâhir   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder