قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى : وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذ۪ينَ قُتِلُوا ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ اَمْوَاتًا بَلْ اَحْيَٓاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ. (سورة آل عمران، ١٦٩)
الله تعالى شويله بيوردى - مئآلا : و الله تعالى ، نيك يولنده أؤلدورلمش اولانلرى أؤلمشلر صانما ، بلعكس اونلر ربلرينيك عندنده ديريدرلر ، ( الله ، يك لطفيله ) رزقلانرلر . "
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen: ... “Ve Allâhü Teâlâ’nın yolunda öldürülmüş olanları ölmüşler sanma, bilakis onlar Rablerinin indinde diridirler, (Allâh’ın lütfuyla) rızıklanırlar.
(Âl-i İmrân Sûresi, âyet 169)
Hicrî: 13 Rebîulâhir 1445 Fazilet Takvim
Ashâb-ı Bedir: ŞEMMÂS BİN OSMÂN (R.A.)
Muhâcirlerden ve Benî Mahzûm kabilesindendir. Şemmâs Hazretlerinin yüzü pek güzeldi. Cahiliye zamanında, Mekke-i Mükerreme’ye geldiğinde halk, onun güzelliğine hayran olmuştu. Babasının ve kendisinin ismi Osman olup yüzünün parlaklığından ve güzelliğinden dolayı ona, Şemmâs lakabını vermişler, sonra bu lakabıyla meşhur olmuştur.
Şemmâs radıyallâhü anh Hazretleri, ilk Müslümanlardan olup Habeşistan’a ve daha sonra da Medîne-i Münevvere’ye hicret etmiştir. Medîne’ye hicret ettiğinde Mübeşşir bin Abdülmünzir’e müsafir olmuş, Uhud’a kadar onun yanında ikamet etmiştir. Peygamber Efendimiz onu, cenazesini meleklerin yıkadığı Hanzala bin Ebû Âmir ile kardeş kılmıştır.
Bedir Gazâsı’na katılmış, Uhud Gazâsı’nda 34 yaşında iken şehit olmuştur.
Şemmâs Hazretleri, Uhud Gazâsı’nda, Resûl-i Ekrem sallallâhü aleyhi ve sellem Efendimiz Hazretlerine siper olmuş, onu müdafaada bulunmuştu. Peygamber Efendimiz, Uhud’da sağına, soluna her baktığında, Şemmâs’ın elinde kılıç ile düşmana hücum ettiğini, kendisini canı pahasına müdafaa ettiğini bildirerek, “Şemmâs, Uhud’da âdetâ beni koruyan bir kalkan gibi idi.” buyurmuşlardır. Bu gazada Şemmâs Hazretleri yaralanıp düşünce Medîne-i Münevvere’ye nakledilmiş ise de iki gün sonra vefat etmişti. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) emri üzerine Uhud’a götürülerek kanlı elbisesiyle Uhud şehitlerinin yanına defnolunmuştur. Radıyallâhü anh.
AY TUTULMASI
28 Ekim günü “Kısmî Gölgeli Ay Tutulması” olacaktır. Tutulmanın görüleceği yerler: Avrupa, Asya, Avustralya, Kuzey Amerika, Hint Okyanusu.
Tutulmanın büyüklüğü: 0.122’dir.
Tutulmanın başlangıcı: 28 Ekim 21:02 (Türkiye Saati)
Tutulmanın ortası : 28 Ekim 23:14 ” “
Tutulmanın sonu : 29 Ekim 01:26 ” “ Hicrî: 13 Rebîulâhir 1445 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder