22 Temmuz 2023 Cumartesi

BAZI VAKİTLERİN SIRLARI


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ : أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الرَّبُّ مِنَ الْعَبْدِ فِي جَوْفِ اللَّيْلِ الْآخِرِ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَكُونَ مِمَّنْ يَذْكُرُ اللهَ فِي تِلْكَ السَّاعَةِ فَكُنْ. (ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  الله تعالى ، نيك ( رحمتنيك ) ، قلونه أك يقين اولديغى زمان ، كجنيك صون أؤجده بريدر . شايت او ساعتده الله تعالى ي ذكر أدنلردن اولمايه كوجون يترسه ، اول ( الله تعالى ، ي ذكرت ) . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  Allâhü Teâlâ’nın (rahmetinin), kuluna en yakın olduğu zaman, gecenin son üçte biridir. Şâyet o saatte Allâhü Teâlâ’yı zikredenlerden olmaya gücün yeterse, ol (Allâhü Teâlâ’yı zikret).”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  04  Muharrem    1445  Fazilet Takvim

 

 

BAZI VAKİTLERİN SIRLARI

 

Dua etmek için faziletli vakitleri ve saatleri fırsat bilmelidir. Sene içinde Arefe günü, aylardan Ramazân-ı şerîf ayı, günlerden cuma günü, gecelerde seher vakti gibi mübârek vakitler gözetilir.

Öyle mübarek vakitler vardır ki o anda, yeryüzüne ruhaniyet yayılmaktadır. Tâatlerin kabulüne ve yapılan duaların müstecâb olmasına, bu vakitlerden daha yakın bir vakit yoktur. Bu vakitlerde gösterilen ufak bir gayret neticesinde büyük ecirlere nâil olunur. Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem bu faziletli vakitleri bildirmişler, işaret etmişler, o vakitleri, ibadetle ihyâ etmekte kusur göstermemeyi tavsiye etmişlerdir.

Bazı faziletli vakitler, Kadir Gecesi gibi yılda bir defa gelir. Bazı vakitler cuma günü gibi haftada bir defa gelir. Bazıları, beş vakit namazın vakitleri ve seher vakti gibi her gün tekrar eder. Gün içerisindeki bu vakitlerin, önce ve sonrasında feyiz yayılır, İlâhî bereket ortaya çıkar.

Nitekim Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

Kulların amelleri, pazartesi ve perşembe günleri (Allâhü Teâlâ’ya) arz olunur.”

Şâban ayının on beşinci gecesi hakkında da şöyle buyurmuştur:

Şüphesiz, Allâhü Teâlâ, o gecede dünya semasına rahmetiyle tecelli eder.”

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’e, hangi duanın daha makbul olduğu sual olunmuş, Resûlullah Efendimiz “Gecenin içinde/ortasında yapılan duadır.” buyurmuştur.

Nasıl ki tüccar, ticaret vaktinde gaflette kaldığında kâr edemezse, ibadet edenler de bu faziletli vakitlerden gaflet ederlerse büyük sevaplara eremezler.

Hicrî:   04  Muharrem  1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder