14 Ocak 2023 Cumartesi

HAKÎKÎ MÜMİNLER ÖLMEZLER


 

قَالَ اللهُ تَعَالَى : ...يَرْفَعِ اللّٰهُ الَّذِينَ اٰمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ اُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللّٰهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ. (سورة المجادلة، ١١)

الله تعالى شويله بيوردى ( مئالا ) :  الله ، سزدن إيمان أدنلرى يوكسلتر . كنديلرينه علم وريلن ( وعلمى ايله عمل أدن عالم ) لرى إيسه دره جلرله يوكسلتر . الله ، هر نه يابارسانز حقى إيله خبرداردر  . "

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen):  …Allah, sizden iman edenleri yükseltir. Kendilerine ilim verilen (ve ilmiyle amel eden âlim)leri ise derecelerle yükseltir. Allah, her ne yaparsanız hakkıyla haberdardır.”

(Mücâdele Sûresi, âyet 11)

Hicrî:  22   Cemaziyelahir    1444 Fazilet Takvim

 

HAKÎKÎ MÜMİNLER ÖLMEZLER

 

Ebu’l-Fâruk Süleyman Hilmi TUNAHAN (K.S.) (SİLİSTREVÎ) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır:

Ariflerin ölümüne üzülmeyin. O, gafillerin gözünden kaybolmak içindir.” Nitekim bir hadîs-i şerîfte: “(Hakîkî) müminler ölmezler. Bilakis dünya yurdundan âhiret yurduna intikal ederler.” buyurulmuştur.

Mekke-i Mükerreme müftüsü Seyyid Ahmed Dahlân rahimehullâh, Takrîbü’l-Usûl isimli eserinde şöyle yazmıştır:

Ariflerden birçoğu açıkça beyan ettiler ki vefatından sonra da bir velînin ruhu, mürîdleriyle alâkadar olur ve o velî zâtın bereketi ile mürîdlerde nur ve feyiz hâsıl olur.”

Seyyid Abdullah bin el-Haddâd rahimehullah da şöyle demiştir:

Hayırlı insanlar vefat ettikleri zaman, onların ancak bedenleri ve sûretleri kaybolur. Hakikatleri mevcuttur.

Vefatından sonra, kendisi ile tevessülde bulunanlara olan itinası ise onlara hayatında olan itinasından daha fazladır. Onlar, kabirlerinde diridirler.

Bir velî, vefat ettiğinde, onun ilminden, aklından ve ruhânî kuvvetlerinden bir şey kaybolmaz. Bilakis onların ölümlerinden sonra, ruhlarının basîreti artar, Allâh’a yönelmeleri ve ilimleri ziyadeleşir. Onların ruhları bir şey talep etmek için Allâh’a yönelecek olsa, noksanlıktan münezzeh bulunan Allâhü Teâlâ, onlara ikram için, o şeyi ihsan eder.”

Evliyâullah, berzah âleminde Allâhü Teâlâ’nın huzurundadırlar. Kim onlara yönelir ve onlarla tevessülde bulunursa o zâtlar, bu kimsenin arzusunun verilmesi için Allâhü Teâlâ’ya iltica ederler.

Hicrî:     22 Cemaziyelahir  1444 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder