قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ قَرَأَ كُلَّ يَوْمٍ مِائَتَيْ مَرَّةٍ قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ مُحِيَ عَنْهُ ذُنُوبُ خَمْسِينَ سَنَةً إِلَّا أَنْ يَكُونَ عَلَيْهِ دَيْنٌ. (ت)
رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : كيم ’ قُلْ هُوَ اللهُ أَحَد ى ( إحلاص سوره سنى ) هر كون إيكى يوز دفعه اوقورسه – أؤزرنده بورج ( يعنى قل حقى ) اولمادقجه – أللى سنه لك كونحلرى سلينر . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: Kim ‘Kul hüvellâhü ehad’ı (İhlâs Sûresi’ni) her gün iki yüz defa okursa -üzerinde borç (yani kul hakkı) olmadıkça- elli senelik günahları silinir.”
(Sünen-i Tirmizî)
Hicrî: 07 Receb 1444 Fazilet Takvim
İHLÂS-I ŞERÎF SÛRESİ’NİN FAZİLETİ
İhlâs-ı Şerîf Sûresi, Mekke-i Mükerreme’de nâzil olmuştur. Dört âyettir.
İslâm dininin itikâdının hulâsası olan tevhîd umdesini; yani Allâhü Teâlâ’nın birliğini ve sıfatlarını en saf ve hâlis bir sûrette bildirdiğinden dolayı, bu sûreye, “İhlâs-ı Şerîf” denilmiştir. Yine bütün tevhîd delilleri hulâsa edildiği için, “Tevhîd Sûresi” de denilmiştir. “Necât, Marifet, Kulhüvallâhü ehad” gibi yirmiden fazla ismi vardır.
Hadîs-i şerîfte, “Kul hüvallâhü ehad (sûresi), Kur’ân-ı Kerîm’in üçte birine muâdildir (denktir).” buyurulmuştur.
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurmuşlardır ki: “Ben, gece ve gündüz, ümmetim üzerine azâptan korkardım. Nihayet Cebrâîl aleyhisselâm bana ‘Kul hüvallâhü ehad’ sûresini getirince bildim ki Hazret-i Allah, bu sûre-i celîleyi indirdikten sonra ümmetime azâp etmez.”
Zira bu sûreyi okumaya devam eden kimse üzerine, bütün hayır ve iyilikler sağanak hâlinde yağar, o kimse üzerine sekînet iner, rahmet onu kaplar. Cenâb-ı Hak, o kimseyi mağfiret eder, ona aslâ azâp etmez.
İhlâs-ı Şerîf’i devamlı okuyan kimsenin rızkı geniş, ömrü uzun ve bereketli olur. Bu sûre-i celîle hürmetine her mühim işinde, Cenâb-ı Hak, ona yardımcı olur, yaptığı duaları kabul eder. Sekerât-ı mevtte (son nefesini verirken) şiddetli acılar çekmez, ruhunu kolay teslim eder. Kabir azâbından kurtulur. Kıyamet günü herkes korkarken o, emniyette olanlardan olur. Hazret-i Allâh’ın rahmetine nâil olarak Cennet-i A’lâ’da dilediği gibi yurt tutar.
Bu sûre-i celîleyi okuyan kimseye Allâhü Teâlâ, birtakım melekler vazifelendirir, onu muhafaza ederler, o kimse için istiğfârda bulunurlar.
(Nâzillî, Hazînetü’l-Esrâr)
Hicrî: 07 Receb 1444 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder