18 Nisan 2021 Pazar

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ

 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:  مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ فِي شَبِيبَتِهِ اِخْتَلَطَ الْقُرْآنُ بِلَحْمِهِ وَدَمِهِ. (هب)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  : هركيم قرآن كريمى كنجلكنده أؤكرنرسه ، قرآن كريم ، اونون أتنه و قاننه قارشر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Her kim Kur’ân-ı Kerîm’i gençliğinde öğrenirse, Kur’ân-ı Kerîm, onun etine ve kanına karışır.”

(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

Hicrî:   05   Ramazan     1442    Fazilet Takvim

 

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ

 

Fâtır Sûresi’nin 29. âyet-i celîlesinde -meâlen- şöyle buyurulmuştur: “Muhakkak o kimseler ki Allâh’ın kitabını dâimâ okurlar ve namazı dosdoğru kılarlar ve bizim, kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden gizli ve açık infâkta (harcamada) bulunurlar. İşte onlar hiç zevâl bulmayacak, kesâda uğramayacak bir kazanç umarlar.”

Peygamberimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:

“…Allâh’ın evlerinden (mescitlerden) birinde toplanıp, Allâh’ın kitabını okuyup aralarında onu birbirlerine anlatan topluluğu, melekler kuşatırlar. Onların üzerlerine sekînet (huzur) iner ve rahmet, onları kaplar. Allâhü Teâlâ, indindeki (melek)lerine onları anar.”

Ümmetimin en faziletli ibadeti, Kur’ân okumaktır.”

Kim Allâh’ın kitabından (Kur’ân-ı Kerîm’den) bir âyet dinlerse onun için kat kat sevap yazılır. Kim de bir âyet okursa kıyamet günü onun için nur olur.”

Diğer bir hadîs-i şerîfte, Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.): “Rutûbet isabet eden demir nasıl pas tutuyorsa (günâha bulaşan) kalpler de pas tutar.” buyurdular. Ashâb-ı Kirâm: “Yâ Resûlallâh (paslanan) kalplerin cilâsı nedir?” diye sordular. “Ölümü çok anmak ve Kur’ân-ı Kerîm’i (çok) okumaktır.” buyurdular.

Akıllı kişi ibadete, zikre ve Kur’ân-ı Kerîm okumaya devam etmelidir. Çünkü kişi nasıl yaşarsa o hâl üzere ölür. Nitekim anlatıldığına göre; ömrünü Mevlâ’dan gafletle geçirmiş biri, geçimini haşhaş satarak sağlarmış. Ölmek üzere iken kendisine “Lâ ilâhe illallâh” demesi telkîn edildikçe “Bir demeti bir para” diye cevap veriyormuş. Onun için bazı evliyâ, talebelerine bu kıssayı anlatır ve: “Kelime-i şehâdeti çokça söyleyiniz ki o söz üzere ölesiniz. Nitekim bu adam, hayatı boyunca tekrar ettiği kelimeleri söyleyerek ölmüştür.” derlerdi. Hâsılı, kişi hayatta ne ile çok meşgûl olmuşsa o hâl üzere ölür, öldüğü hâl ile de diriltilir.

Allâhü Teâlâ, cümlemize Ehl-i Sünnet itikâdı üzere ruhumuzu teslîm etmeyi nasib eylesin. Âmîn.

Hicrî:   05   Ramazan     1442    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder