26 Haziran 2020 Cuma

ALLAH YOLUNDA CİHÂD EDENİN SEVÂBI BOŞA GİTMEZ


قَالَ اللهُ تَعَالَى: وَاَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجَالًا وَعَلٰى كُلِّ ضَامِرٍ يَأْتِينَ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَمِيقٍ. (سورة الحج ، ٢٧)

الله تعالى شويله بيوردى ( مئآلا )  :    "  و إنسانلر آراسنده حجى إيلان أت ، كرك يايه اولرق كرك هر اوزاق يولدان كلرك ضعيفلامش هر بر بنيت أؤزرنده سكا كلسنلر  ."

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Ve insanlar arasında haccı ilân et, gerek yaya olarak gerek her uzak yoldan gelerek zayıflamış her bir binit üzerinde sana gelsinler.
(Hac Sûresi, âyet 27)
Hicrî:   05  Zilkade  1441  Fazilet Takvimi


ALLAH YOLUNDA CİHÂD EDENİN SEVÂBI BOŞA GİTMEZ

 
Hayber Gazası’nda saflar dizilip çarpışma başladığında Âmir bin Ekva’ (r.a.) kılıcıyla bir düşmana hamle yaptı. Fakat kılıcı kısa olduğundan yetişemeyip kendi dizine çaldı. Yaralanıp o yaradan vefat etti.
Döndükleri zaman Seleme bin Ekva’ (r.a.): “Yâ Resûlallâh! Âmir’e şöyle şöyle oldu. Halk, ‘Âmir’in ameli bâtıl oldu’ diyor” dedi.
Fahr-i Âlem (s.a.v.) Hazretleri: “Öyle diyen yalan söylemiş” dedi ve iki mübarek parmaklarını bir araya getirip: “Âmir’e iki sevap hâsıl oldu” buyurdu. Yani meşakkat çekti ve fî-sebîlillâh (Allah yolunda) cihâd eyledi. Onun sevâbı boşa gitmez, demektir.
Bundan anlaşılıyor ki: Bir kimse gaza niyetiyle çıksa, bu niyet üzere iken her ne sebeple olursa olsun eceli gelip vefat eylese, yine cihâd edenlerden sayılıp diğer gaziler gibi cihâd fazîletinden nasibini alır. Yeter ki ölümü, gayr-ı meşru bir tarzda olmaya.
 
MUTFAĞIMIZ….Sahan Köftesi
 
Malzemeler: 500 g kıyma, 4-5 adet orta boy patates, 1 adet yumurta, 1 adet soğan, 3 adet yeşilbiber, 1 adet domates, yarım bağ maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı salça, 3 dilim bayat ekmek, kâfi miktarda tuz.
Hazırlanışı: Kıyma, bir kabın içine alınır. Yumurta, tuz, bayat ekmek ve karabiber ilave edilip kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Köftelere yuvarlak şekil verilir. Önce halka şeklinde dilimlenmiş patatesler, sonra köfteler tepsiye bir köfte bir patates olacak şekilde dizilir. Ayrı bir tencerede soğan ve salça kavrulur, içerisine biraz su dökülüp küp küp doğranmış olan domates ve yeşilbiber katılıp kaynatılır. Hazırlanan sos, tepsideki köfteler üzerine dökülüp, 180 derece fırında pişirilir.
Hicrî:   05  Zilkade  1441  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder