13 Haziran 2020 Cumartesi

HZ. ZEKERİYYÂ ALEYHİSSELÂM




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ سَأَلَ النَّاسَ أَمْوَالَهُمْ تَكَثُّرًا فَإِنَّمَا يَسْأَلُ جَمْرًا فَلْيَسْتَقِلَّ أَوْ لِيَسْتَكْثِرْ. (م)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  ( إحتياجى اولماديغى حالده صر مالنى ) جوغالتمق إيجن إنسانلردان ماللارنى إستين ( ديلنن ) كمسه آنجق آتش كوزى إستمش اولور . او حالده إستر آز ، إستر جوق ديلنسيك   ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “(İhtiyâcı olmadığı hâlde sırf malını) çoğaltmak için insanlardan mallarını isteyen (dilenen) kimse ancak ateş közü istemiş olur. O hâlde ister az, ister çok dilensin.
(Sahîh-i Müslim)
Hicrî:   21  Şevval  1441  Fazilet Takvimi

HZ. ZEKERİYYÂ ALEYHİSSELÂM

Hazret-i Zekeriyyâ, Süleyman Aleyhisselâm’ın neslindendir ve kendisine peygamberlik ihsan olunmuştur.
Hazret-i Zekeriyyâ’nın hanımı Îşâ’nın kızkardeşi Hanne, kocası İmran’dan Meryem adında bir kız doğurmuştu. Hanne, kızı Meryem’i Beytü’l-Makdis’in hizmetine vakfetti. Zekeriyyâ Aleyhisselâm da onu alıp Meryem’in teyzesi olan hanımı Îşâ’nın yanına götürdü. Meryem, teyzesinin yanında büyüdükten sonra Beyt-i Makdis’te kendisine ayrılan bir hücrede ibâdet ile meşgul oluyordu. Bu pek nezih, iffetli olan kız, bekar olduğu hâlde Allâhü Teâlâ’nın kudret ve hikmetinin bir eseri olarak hâmile kaldı, Hazret-i Îsâ’yı dünyaya getirdi.
Yahûdîler, Hz. Îsâ’nın babasız olarak doğmasından şüpheye düştüler, “Babasız çocuk olamaz!” dediler. Hâlbuki Âdem Aleyhisselâm’ın hem babasız hem de anasız olarak yaratılmış olduğuna inanıyorlar, Hazret-i Îsâ’nın da bir hârika-i hilkat olduğunu görüp duruyorlardı. Buna rağmen Zekeriyyâ Aleyhisselâm gibi kadri pek âlî ve masum bir peygambere iftira ettiler. Yüz yaşında iken onu şehîd ettiler.
TASARRUF TEDBİRLERİ
Gündüz vakti gereksiz yere lamba kullanılmamalıdır.
Bilgisayar, televizyon, şarj aleti gibi cihazlar kullanılmadıkları zamanlarda fişlerinden çekilmezlerse elektrik harcarlar. Bu cihazlar kullanıldıktan sonra fişleri de çekilmelidir
Elbiseleri tek seferde ütülemek, ayrı ayrı zamanlarda ütülemeye nisbetle daha fazla enerji tasarrufu sağlar.
Buzdolabınızın kapağının iyice kapandığından emin olunmalı. Kapağı sık sık açmaktan kaçınmalıdır.
Yemek ocaktayken kapağını sık sık açmamalıdır.
Yemekler kaynadığında ocak kısılmalıdır.
Ekmekler, sofraya dilimlenmiş olarak konulmalıdır.
Seyahate çıkarken evdeki musluklar, elektrik düğmeleri, gaz vanası kontrol edilmelidir.
Hicrî:   21  Şevval  1441  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder