9 Kasım 2019 Cumartesi

PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED MUSTAFÂ (S.A.V.)



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: شَفَاعَتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ لِمَنْ شَهِدَ أَنْ لَا اِلٰهَ إِلَّا اللهُ وَأَنِّي رَسُولُ اللهِ. (طس)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  قيامت كونى شفاعتم ، الله دان باشقه إله اولماديغنه و بنم ده الله يك رسولى اولديغومه شهادت أدنلر إيجن در  ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kıyâmet günü şefâatim, Allah’tan başka ilah olmadığına ve benim de Allâh’ın resûlü olduğuma şehâdet edenler içindir.” 
(Taberânî, el-Mu’cemu’l-Evsat)
Hicrî:   09   Rebiulevvel   1441  Fazilet Takvimi 


PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED MUSTAFÂ (S.A.V.)

 
Peygamberimizin adı Muhammed (sallallâhü aleyhi ve sellem), babasının adı Abdullah, annesinin adı Âmine’dir. Ana karnında yedi aylık iken babası vefât etmiştir. M. 571 senesi Nisan ayının yirminci; Rebîulevvel ayının onikinci (Pazartesi) gecesi sabaha karşı Mekke’de doğmuştur. Ondaki peygamberlik nûru, bakan gözleri kamaştırıyordu. Dört yaşına kadar sütannesi Halîme’nin yanında kaldı. Sonra ailesine teslim edildi. Altı yaşında iken annesi Âmine vefât etti. Dedesi Abdülmuttalib onu yanına aldı. Annesinden iki sene sonra, sekiz yaşında iken dedesi de vefat etti. Bu defa da amcası Ebû Tâlib’in yanında kaldı.
Peygamberimizin (s.a.v.) çocukluk ve gençlik çağları, bekârlık- evlilik devirleri, hâsılı bütün hayâtı hiç bir insana nasîp olmayan fazîlet ve kemâlât ile geçmiştir. Yirmi beş yaşında Hadîcetü’l-Kübrâ vâlidemiz ile evlendi.
Hiçbir zaman putlara tapmadı. Hz. İbrâhim Aleyhisselâm’ın dîni üzere Allâh’a ibâdet ederdi. Zaman zaman Mekke civarında bulunan Hirâ dağına gider, Allâh’ın kudret ve büyüklüğünü düşünürdü. Peygamberimiz (s.a.v.) yine bir gün, Hirâ mağarasında iken Cebrâîl Aleyhisselâm, Allâh’ın emri ile ona peygamberlik vazîfesini bildirdi ve ilk âyetleri indirdi.
Kur’ân-ı Kerîm, yirmi üç senede tamam oldu. Peygamberimiz (s.a.v.), on üç sene insanları Mekke’de hak yola davet etti. Büyük meşakkatlar ve ızdıraplar çekti. Her şeye sabredip Allâh’ın varlığını, birliğini yaymaya çalıştı. Sonra Medîne-i Münevvere’ye hicret etti. On sene de Medîne’de peygamberlik vazifesini bütün gücü ile yerine getirdi. İnsanlara insanlığı öğretti, medeniyeti belletti. Karanlık gönülleri İslâm’ın nûru ile aydınlattı. Böylece vazifesini tamamladı. Altmış üç yaşında vefât etti. İnsanlık âlemine hidâyet rehberi olan Kur’ân-ı Kerîm’i ve sünnet-i seniyyesini tavsiye ve emânet etti.
Salât sana, selâm sana ey Allâh’ın Resûlü. Sen âlemlere rahmetsin. Bütün insanların ve cinlerin peygamberisin. Sen peygamberlerin sonuncususun. 
(M. İlmihal, Fazilet Neş.)
Hicrî:   09   Rebiulevvel   1441  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder