1 Aralık 2022 Perşembe

EHL-İ SÜNNET KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEKTİR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : اِنَّ اللهَ لَا يَجْمَعُ أُمَّتِي (أَوْ قَالَ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) عَلَى ضَلَالَةٍ وَيَدُ اللهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ وَمَنْ شَذَّ شَذَّ إِلَى النَّارِ. (ت)

بيغمبر أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  محقق الله تعالى ، أمتمى ( ياحود أمتى محمدى بيوردولر ) ضلالت أؤزرينه برلشترمز . الله تعالى نيك ياردم و محافظه سى إسلام جماعتى ( أهل سنت و جماعت ) إيله برابردر . كيم إسلام جماعتندن آيرلرسه جهنمه آيرلمش اولور . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Muhakkak Allâhü Teâlâ, ümmetimi (yahut ümmet-i Muhammed’i buyurdular) dalâlet üzerinde birleştirmez. Allâhü Teâlâ’nın yardım ve muhafazası İslâm cemaati (Ehl-i Sünnet ve Cemâat) ile beraberdir. Kim İslâm cemaatinden ayrılırsa cehenneme ayrılmış olur.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  07   Cemaziyelevvel    1444 Fazilet Takvim

 

EHL-İ SÜNNET KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEKTİR

 

Allâhü Teâlâ, dinini muhafaza edeceğini vaad buyurmuş, bu muhafazanın ise kıyamet sabahına kadar göndereceği Ehl-i Sünnet âlimleriyle olacağını Peygamberi Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’in lisanıyla haber vermiştir.

Hadîs-i şerîfte şöyle buyurulmuştur:

Muhakkak ki Allâhü Teâlâ, bu ümmet için, her yüz senenin başında, kendileri için dinlerini tecdîd edecek birini gönderir.” (Sünen-i Ebû Dâvud)

Diğer bir hadîs-i şerîfte de: “İslâm’a ve Müslümanlara tuzak kurulmaya çalışılan her bir bidate karşı, Allâhü Teâlâ’nın sâlih bir velîsi vardır ki o, İslâm’ı muhafaza eder, İslâm alâmetlerinden bahseder. Siz de (bidatlerin istilasından dolayı) yalnız kalmış o velileri koruyarak (İslâm alâmetlerinden bahsedilen) o meclislerde hazır olmayı ganimet bilin. Allâh’a tevekkül edin ve Allah, vekil olarak yeter.” (el-Câmiu’s-Sagîr) buyurulmuştur.

Son kitap Kur’ân-ı Kerîm’in, son Peygamber Hazret-i Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’in hizmetinde olan, dur durak bilmeyen bir topluluk inşâallah kıyamet sabahına kadar hizmetini devam ettirecektir. Hadîs-i şerîflere şüphe ile bakanlar var. Her ne kadar şüphe ile bakanlar olsa da hadîs-i şerîfler, o zamandan günümüze kadar noktası noktasına, virgülü virgülüne, maneviyat ehli zâtlar tarafından titizlikle aktarılmış, yüzlerce şerhler yazılmıştır. Böyle olmasaydı; sadece ibaresi kalmış olsaydı, şu günde bu kitapların, hadîs-i şerîflerin hiçbirini anlayamazdık. Sünnette hata olmadığını bildikleri hâlde sünnete saldıranların bu hücumları Ehl-i Sünnet’e, dolayısıyla Kur’ân-ı Kerîm’edir.

Allâhü Teâlâ tarafından husûsî olarak gönderilmiş olan Ehl-i Sünnet âlimleri, bütün ilmî güçlerini ortaya koyarak, âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîfler ile Ashâb-ı Kirâm’ın tatbikatlarındaki itikâdî ve amelî hükümleri her asırda öğretme gayretinde olmuşlar ve olacaklardır.

Hicrî:     07 Cemaziyelevvel   1444 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder