23 Aralık 2022 Cuma

UMÛMÎ FELAKETLERİN SEBEBİ


قَالَ النَّبِىُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : اَلْإِسْلَامُ يَعْلُو وَلَا يُعْلَى. (خ)

بيغمبريمز أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  إسلام دينى دائما يوكسلير و هجبر شى اوندان أؤستون اولاماز . "

İbn-i Ömer radıyallâhü anhümâ’dan rivâyet olundu, o buyurdu ki:  İslâm dini dâima yükselir ve hiçbir şey ondan üstün olamaz.”

(Sahîh-i Buhârî)

Hicrî:  29   Cemaziyelevvel    1444 Fazilet Takvim

 

UMÛMÎ FELAKETLERİN SEBEBİ

 

Müslümanların uğradığı umûmî felaketlerin sebebi, dinimizin emirlerinin ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sünnetlerinin aksine hareket edilmesidir.

Binâenaleyh maddî ve manevî felaketlerden muhafaza için Müslümanlar, İslâm’ın hükümlerini tebliğ husûsunda malı ve canı ile gücü yettiği kadar gayret etmelidir.

Müslümanların günah işlemelerine mâni olmak ve bidat sahipleri tarafından ortaya atılan, dinden olmadığı hâlde dinin esasındanmış gibi gösterilen düşüncelerin, bidatlerin kötülüğünü en uygun şekilde anlatmak ve bu sayede İslâmiyet’in, en büyük saadet ve medeniyet olduğunu herkese bildirmek lâzımdır. Çünkü ümmetin salâh ve fesadı buna bağlıdır.

İlim ehli kimseler, şerîatı teblîğ etmekten kaçınır ve sükût eder, halk artık şerîatı unutur ve ondan uzaklaşırsa, “Muhakkak emr-i bil-ma‘rûf ve nehy-i ani’l-münker yapar; iyiliği emreder, kötülükten nehyeder misiniz, yoksa Allâhü Zülcelâl, akılları hayrette bırakırcasına gece karanlıkları gibi birtakım fitneleri üzerinize musallat etsin mi?” manasındaki hadîs-i şerîf tahakkuk eder.

İslâmiyet, her kelimesi selâmete götüren, dünya ve âhirette kurtuluş yolunu gösteren, ferah ve saadete sevk eden mükemmel bir dindir. İnsanların hak olan bir şeye itirazları ancak o hakikati bilmediklerinden ileri gelir. Hakikati bildiği hâlde itiraz edenler, bu dünyada olmazsa da âhirette muhakkak pişman olacaklardır. Ancak o pişmanlık fayda vermeyecektir.

 

CEMÂZİYELÂHİR İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1444 yılı Cemâziyelâhir ayı ictimâı, 23 Aralık Cuma günü, Türkiye saati ile 13.18’dedir. Ru’yet ise 24 Aralık Cumartesi, Türkiye saati ile 00.47’dedir.

Hilâl’in görüldüğü yerler: Şili, Arjantin, Bolivya, Peru, Ekvator, Kolombiya, Brezilya’nın batısı, Büyük Okyanus, Fiji ve Falkland Adaları. Hilâl; Türkiye, Almanya, Avusturya ve Arap Yarımadası’ndan görülemeyecektir.

Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 24 Aralık Cumartesi günü de Cemâziyelâhir ayının 1. günüdür.

Hicrî:     29 Cemaziyelevvel   1444 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder